MEB, Sınıftaki Öğrenci Sayısına Standart Getirmeli

MEB, Sınıftaki Öğrenci Sayısına Standart Getirmeli

Bazı okullarımızda normal öğretime geçilmesi, bazı okullarımızda sınıf/derslik sayısının yetersizliği nedeniyle sınıf mevcutlarında artışların olduğu, sınıf mevcutlarındaki artışların 60’lı sayılara kadar çıktığı yönünde bilgiler gelmektedir.

Sendikamıza, okulların başladığı bu günlerde sınıf mevcutlarının artmasına yönelik şikâyetler gelmektedir. Bazı okullarımızda normal öğretime geçilmesi, bazı okullarımızda sınıf/derslik sayısının yetersizliği nedeniyle sınıf mevcutlarında artışların olduğu, sınıf mevcutlarındaki artışların 60’lı sayılara kadar çıktığı yönünde bilgiler gelmektedir.

Yürürlükte bulunan meri mevzuatımızda sınıf mevcudunun 40’tan fazla olamayacağı görülmekle birlikte  Milli Eğitim Bakanlığı’nın çeşitli yazılarında da sınıf mevcutlarının 30 olacak şekilde planlamaların yapılması yönünde talimatlar verilmiştir. Ayrıca, aynı yerleşim yerlerinde sınıf mevcutları arasında farkların bulunması zaman zaman farklı problemlerin çıkmasına sebebiyet vermiş olup ülke genelinde birlikteliğin sağlanması ve eğitim öğretimde verimliliğin artırılması için sınıf mevcutlarında ki üst sınırın belirlenmesi gerekmektedir.

Sendikamıza gelen bu şikayetler üzerine uygulamada birlikteliğin sağlanması için Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı yazarak ilkokul ve ortaokullarda sınıf/şube öğrenci sayılarının üst sınırının 30 olarak belirlenmesi, sınıf/şube öğrenci sayılarının belirlenmesine yönelik yapılacak çalışmalarla ilgili bir genelgenin yayımlanmasını talep ettik.

İlgili yazımız için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.