MEB, yavaş hareket ettiği az sayıda özür kadrosu ilan edilebildi

MEB, yavaş hareket ettiği az sayıda özür kadrosu ilan edilebildi

MEB, yavaş hareket ettiği az sayıda özür kadrosu ilan edilebildi

Yeni eğitim öğretim dönemine sayılı günler kaldı sorunlar dağ gibi... Okullardaki hazırlıklar bir tarafa sorunlara çözüm bulma noktasında da kaplumbağa hızında gidiyoruz.

Öğretmen atamalarını sözlü sınava sıkıştırdığımız için okullar açılmadan gerçekleşemeyecek. Sözlü sınavı aradan kaldırın emin olun ki okullar açıldığında öğretmenler görevde olur.

İki yıldır yaz döneminde norm güncellemeyen MEB bir taraftan elindeki norm fazlalarını eritmeye çalışırken diğer tarafta normlar güncellenmediği için açıldığı anda norm fazlası olacak öğretmenler var.

FETÖ/PDY darbe girişimi sonrası devlete geçen terör örgütüne bağlı okulların bazıları devlet okulu olarak hizmet vermek üzere türleri belirlendi MEB'e tahsis edildi.

Hatta bir kısmı öğrenci almaya bile başladılar bile. Fakat okulların normu yok. Yani öğrenci alacak fakat özür grubunda bile öğretmen gelemiyor.

Devlet okulları içerisinde bile dönüşümüne bugünlerde karar verilen bir çok okul var.

MEB'in tüm bu süreçleri bir takvime bağlı olarak sistematik bir şekilde yürütmesi gerekir. Bunları yaparken de okulların açıldığı gün her şeyin hazır olmasını amaçlamalıdır.

Özür grubunda öğretmenler isyanda çünkü gidecekleri yerlerde açık yok. Bu durumda il/ilçe emri istiyorlar. Eğer sorun yaratacaksa yani bir ilde fazlalıklar varken yeniden fazlalık yaratacak ve sorunu büyütecekse tabii ki olmasın ama bir çok ilde norm açığı olacağı halde yer değiştiremeyecek yüzlerce öğretmen var.

Örneğin;

- Normlar güncellense,

- FETÖ/PDY'den MEB'e devredilen okulların normları belirlense,

- Yönetici görevlendirmeleri tamamlansa,

Bu durumda belki de bir çok öğretmenin mağduriyeti (norm fazlası olma, özür grubunda tercihine atanamama sorunları) giderilmiş olacak...

MEB'in harcayacak bir dakikası dahi yoktur. Çok sistemli bir şekilde süreci yönetmesi gerekir.

Maksut BALMUK

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.