MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine ŞOK Dava!

MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine ŞOK Dava!

MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe, Türk Eğitim-Sen tarafından aynı gün dava açıldı.

MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe, Türk Eğitim-Sen tarafından aynı gün dava açıldı.

Bilindiği üzere, 27.01.2016 tarih ve 29606 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik ile 06.10.2015 tarih ve 29494 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmeliğin 6., 24. ve 26. Maddelerinde değişiklik yapılmıştır. 06.10.2015 tarihli yönetmelikte müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirmelerinde yazılı sınav şartı aranmakta iken, hala bu görevleri yapmakta olan kişilerin görev süresinin uzatılması için yazılı sınav  şartının kaldırılmış olmasının gerekçesi anlaşılamamaktadır(!)

Türk Eğitim Sen olarak, 27.01.2016 tarih ve 29606 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğin; 2. maddesi ile;  06.10.2015 tarih ve 29494 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine Dair Yönetmeliğin 24. maddesine eklenen 5. Fıkranın  ve aynı yönetmeliğin 26. maddesinin değiştirilen 3. Fıkrasının iptali istemiyle Danıştay nezdinde dava açmış bulunmaktayız. 

MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine ŞOK Dava!MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine ŞOK Dava!MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine ŞOK Dava!MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine ŞOK Dava!MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine ŞOK Dava!MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine ŞOK Dava!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.