MEBBİS Giriş Öğretmenlerin İl Dışı Atama Başvuru Ekranı 2016

MEBBİS Giriş Öğretmenlerin İl Dışı Atama Başvuru Ekranı 2016

MEBBİS Giriş Öğretmenlerin İl Dışı Atama Başvuru Ekranı 2016 MEB MEBBİS Giriş Ekranından başvurular alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı 2016 yılı yaz dönemi öğretmenlerin isteğe bağlı yer değiştirme il dışı atama başvuruları yarın başlıyor.

MEBBİS Giriş Öğretmenlerin İl Dışı Atama Başvuru Ekranı 2016 MEB MEBBİS GirişEkranından başvurular alınacak. MilliEğitim Bakanlığı 2016 yılı yaz dönemi öğretmenlerin isteğe bağlı yer değiştirme il dışı atama başvurularıyarın başlıyor.
 
Milli Eğitim Bakanlığı, 2016 yılı Haziran dönemi il içi ve il dışı atamaları kapsamında bilindiği üzere il içi atamalar gerçekleştirilmiş, bazı il MEM'ler geç de olsa sonuçları açıklamıştı. Sıra il dışı atamalara geldi.

Bakanlığın yayınladığı yer değiştirme takvimine göre 16-22 Haziran 2016 tarihleri arasında il dışı tayin için başvurular MEBBİS üzerinden alınacak. 2016 yılı Haziran ayı il dışı yer değiştirme işlemleri için MEBBİS ekranı bu gece 00.00'dan sonra her an açılabilir. Bakanlığın yaptığı atamalarda genellikle MEBBİS ekranı başvuru tarihinin başladığı günün sabah saatlerinde açılıyor.

MEBBİS SİSTEMİ GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ:
 
16 Haziran 2016'da başlayacak olan başvurular, 22 Haziran 2016 tarihinde sona eredek. Atamalar ise 27 Haziran'da gerçekleştirilecek. İl dışı tayin sebebi ile yer değiştiren öğretmenler 28 Haziran 2016 tarihi itibariyle eski kurum/okul'undan ilişiğini kesip yeni atandığı okul/kurum'a gidebilecek.

Öğretmenlerin başvuru yapmadan önce bakanlığın yayınlamış olduğu kılavuzu dikkatlice okumaları ve gerekli şartları taşıdıklarından emin olmaları gerekiyor. İl dışı atamalarda MEBBİS üzerinden tercihler gerçekleştirilecek ve hizmet puanı üstünlüğüne göre atamalar yapılacak. Gerekli şartları sağlamayan öğretmenler için ise MEBBİS ekranı başvuru yapılmasına izin vermeyecek. Gerekli şartları sağlamadığı halde başvuru yapan öğretmeninataması yapılsa bile sistemsel hatadan dolayı öğretmen göreve başlayamayacak, atamasıbakanlık tarafından iptal edilecek.

Başvuru sürecinde il dışı atamalara ve hizmet puanları konusunda gerekli bilgileri web sitemizde bulabileceksiniz. Öte yandan atama işlemleri gerçekleştikten sonra yapılacak iş ve işlemler, yolluk ödeneği gibi konularda da her yıl olduğu gibi bu yıl da gerekli bilgiler bu sayfada yer alacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.