MEB'de "Diğer meslek liseli teknisyen adayları" sorunu

MEB'de "Diğer meslek liseli teknisyen adayları" sorunu

MEB, teknisyen adaylarının sesini ne zaman duyacak? 3795 Sayılı Kanuna Takılan "Diğer Meslek Liseli" Adaylar Atanabilecek Mi?

MEB'de "Diğer meslek liseli teknisyen adayları" sorunu

3795 sayılı Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında Kanunun 3'üncü maddesinde; "Gördükleri mesleki teknik öğretim alanlarına göre;

a) Endüstri meslek lisesi, kız meslek lisesi, teknik lise ve kız teknik lisesi mezunlarına, "teknisyen",... Unvanı verilir." hükmü yer almaktadır.

Bu hüküm doğrultusunda KPSS Tercih Kılavuzlarında; "3795 sayılı Kanun gereği "Teknisyen" kadrosuna Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Kız Teknik Lisesi mezunları atanabilmektedirler. Diğer ortaöğretim kurumlarından mezun adayların, Teknisyen kadrolarını tercih etmeleri halinde atamaları yapılmayacaktır." uyarısı yer almaktadır.

1992 tarihinde yürürlük kazanan söz konusu Kanun güncellenmediğinden KPSS ile yerleşen "teknisyen" adaylar yıllardır mağduriyet yaşamaktadır. O yıllardan bu yana meslek lisesi türleri artmış ve 2006 yılında 5450 sayılı Kanun ile kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı okullar Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir.

"Teknisyen" unvanına sahip olup söz konusu Kanunda sayılan liselerin dışında meslek liselerinden mezun olan adaylar KPSS ile yerleşse dahi ataması bu hükmüne takılmaktadır.

Yıllardır herhangi bir torba yasa bünyesine alınabilecekken alınmamış ve güncelliğini yitirmiş bu Kanunu Milli Eğitim Bakanlığı yeni Yasama Döneminde değiştireceğini umut ediyoruz.

Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.