MEB'de soruşturma depremi! Hapse kadar gidebilir

MEB'de soruşturma depremi! Hapse kadar gidebilir

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk hızlı başladı. LGS'da sorumluluğu bulunan bir müsteşar yardımcısı, bir genel müdür ve altı daire başkanı hakkında 'disiplin' yönünden soruşturma açıldı. MEB'te adeta deprem etkisine yo açan soruşturmanın hapse kadar...

Milli Eğitim Bakanlığı'da geçtiğimiz hafta yaşanan görevden almalarının altındnan 'soruşturma depreme' çıktı. Hürriyet Gazetesi'nden, Nuran Çakmaçı'nın haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS yerleştirmelerinde öğrenci ve velilerden gelen şikayetler doğrultusunda iki bürokratı görevden alırkın, iki bürokratın yanısıra altı daire başkanı hakkında da disiplin yönünden soruşturma başlattı. Bakanlık içinde soruşturmanın daha da büyümesinden endişe ediliyor. Çakmaçı'nın haberinde soruşturmalarla ilgili şu kulis bilgileri paylaşıldı:

"...Her yeni bakan çalışacağı ekibi kendi kurar. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da göreve başlarken elinde ekibinin listesi vardı. Ancak koltuğa oturur oturmaz kucağında LGS yerleştirmelerindeki sorunla karşılaştı. Hem öğretmen, hem velilerden gelen şikâyetlerin ardından konuya eğildiğinde sorunun görünenden daha büyük olduğunu gördü. Sınav ve yerleştirmelerde yapılan hatalı işlemler, öğrencilerin yerleşememesi, “her öğrenci evine en yakın okula gidecek” sözlerinin tutulamaması üzerine bu operasyonu erken başlattı ve bu işte sorumluluğu olan iki üst düzey yöneticiyi görevden aldı. Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin ve onun bağlı olduğu Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt sadece görevden alınmadı. Her ikisi hakkında da disiplin soruşturması açıldı. Edindiğim bilgiye göre bu soruşturma iki kişiyle kalmadı; genel müdürlükteki 6 daire başkanı da kapsama alındı.

Yazının devamı için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum