MEB'de Zorunlu Hizmet Sorunu

MEB'de Zorunlu Hizmet Sorunu

MEB'e başka kurumdan gelenler ikinci kez zorunlu hizmet yapmak istemiyorlar.

Bize gelen bir paylaşımla ilgili bakanlığı uyarmak istiyoruz.

"İyi akşamlar hocam.

Bizler kurumlar arası atama yoluyla öğretmenliğe geçiş yapmış, daha önceki kurumlarımızda MEB'in zorunlu hizmet bölgeleri saydığı yerlerde çalışmış ancak şu anda MEB tarafından önceki hizmetimiz hiçe sayıldığından ikinci kez zorunlu hizmet yapmaya mecbur edilmiş kişileriz.

Sayımız yaklaşık 2000 civarında. Aramızdan bir çoğu 45-50 yaşlarında ve zorunlu hizmet bölgelerinde uzun yıllar çalışmış kişiler.

MEB bürokratlarına durumumuzu iletiyoruz, haklısınız diyorlar ancak somut bir adım atmıyorlar."

şeklindedir.

Yani işin özeti: devlet memurluğundan öğretmenliğe bir şekilde geçiş yapan öğretmenler devlet memurluğunda geçen süreleri arasında zorunlu hizmet süreleri varsa bunların zorunlu hizmet süresinden sayılmasını istemektedirler.

Aslında haksız da sayılmazlar. MEB bu konudaki katı tutumundan bir şekilde vazgeçebilir. Sadece zorunlu hizmet bölgesinde geçen sürelerini esas alarak zorunlu hizmet sürelerini kısaltabilir ya da tümden kaldırabilir. Burada MEB'in genel yaklaşımı öğretmenlikte geçen süreleri zorunlu hizmetten saymak yönündedir.

MEB zorunlu hizmet bölgelerine öğretmen bulmak ya da öğretmeni bu bölgede tutmak noktasındaki sorunu çözmek için;

- Güvenlik,

- Barınma,

- Ekonomik ek katkı

Gibi teşvikleri uygulamaya koyması ve en önemlisi de belli bir süre örneğin (5 yıl) zorunlu hizmet bölgesinde çalışan öğretmenlere özür gruplarında olduğu gibi öncelikli atanma hakkı verilmeli, gelecekleri noktasında taahhütte bulunulmalıdır.

Çok iyi biliyoruz ki bu bölgede 8-10 yıldır çakılı kalan öğretmenler vardır ve bu konuda MEB tedbir almamaktadır. Yönetmelikte küçük bir puan katkısı sağlamışsa da pek bir anlam ifade etmemektedir.

Maksut BALMUK

www.memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.