MEB'den 15 Maddelik Yeni Açıklama! 1 Gün Okul, DYK'lar Kapalı, Defterler...

MEB'den 15 Maddelik Yeni Açıklama! 1 Gün Okul, DYK'lar Kapalı, Defterler...

MEB'den 15 Maddelik Yeni Açıklama! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzasıyla 81 ile 'Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi' konusunda genelge gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yüz yüze eğitime verilen arada, hastalık, izin ve benzeri nedenlerle canlı ders uygulaması yapamayan öğretmenlerin yerine öğretmen görevlendirmesi yapılacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla resmi ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarında 20 Kasım 2020'den 4 Ocak 2021'e kadar yüz yüze eğitime verilen araya ilişkin il milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderildi.

İŞTE O GENELGE:

Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan Covid-19 salgını sebebiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında alınan karar gereği 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarındaki tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 2020 - 04 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edilecektir.

Bu bağlamda, ilgi (a) Yönetmeliğin, Ek 2 ve ilgi (b) Yönetmeliğin Ek 3 üncü durumlarda eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin alınması gereken tedbirler” başlıklı maddeleri gereğince aşağıdaki usul ve esaslar çerçevesinde uzaktan eğitim faaliyetleri yürütülecektir.

1. Resmî ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarında 20 Kasım 2020 - 04 Ocak 2021 tarihleri arasında yüz yüze eğitime ara verilmiştir.

2. Resmî ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumlarında etkinlikler; ilkokullarda, ortaokullarda ve ortaöğretim kurumlarında tüm dersler canlı sınıf uygulamaları, TRT EBA TV, EBA portal ve açık kaynaklı diğer güvenilir platformlar üzerinden uzaktan eğitim yoluyla işlenecektir.

3-İlkokul ve ortaokullarda ilgi (c) Çizelge, imam hatip ortaokullarında ilgi (ç) Çizelge, ortaöğretim kurumlarının tamamında ilgi (d) Çizelge, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında ilgi (e) Çizelge esas alınarak dersler; canlı sınıf uygulamları, TRT EBA TV, EBA portal ve açık kaynaklı diğer güvenilir platformlar üzerinden uzaktan eğitim yolu ile işlenecektir.

4. Ortaokullarda ilgi (c) Çizelge’nin Açıklamalar bölümündeki 7 nci madde, imam hatip ortaokullarında ilgi (ç) Çizelge’nin Açıklamalar bölümündeki 4 ve 5 inci maddeleri doğrultusunda yapılan uygulamalara uzaktan eğitim yoluyla devam edilecektir.

5. Belirtilen tarihler arasında resmî/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında gerçekleştirilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına 04 Ocak 2020 tarihine kadar ara verilecek olup ayrıca pansiyonlarda da barınma hizmeti verilmeyecektir.

6-2020-2021 eğitim ve öğretim yılı için ilkokul 3 üncü sınıflara yönelik “İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP)” uygulama süreci ve takvimine ilişkin işlemler, okulların yüz yüze eğitime açılmasına kadar ertelenmiştir. Bu süre içerisinde okullara gönderilmiş olan “Öğrenci Belirleme Aracı (ÖBA)” ve “Öğretmen Yönergeleri Formu (ÖYF)” daha sonra kullanılmak üzere muhafaza edilecektir.

7. Süreç içerisinde hastalık, izin ve benzeri nedenlerle canlı ders uygulaması yapamayan öğretmenlerin yerine öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır.

8. Uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla okul yönetimleri tarafından zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada en az 1 (bir) gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini işleyecektir. Öğretmenler uzaktan eğitimi sürdürmek için okulda bulunan bilgisayar ve kamera gibi araçlardan yararlanabilecektir.

9-Öğrencilerin nakillerine ilişkin işlemler için 18 Kasım 2020 Çarşamba tarihine kadar olan başvurular işleme alınacak, yeni başvuru alınmayacaktır. Nakil ve geçiş başvurusunda bulunan öğrencilerin nakil kabul ve ret işlemleri 20 Kasım 2020 Cuma günü okul yönetimlerince sonuçlandırılacaktır.

10-4 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze veya uzaktan olmak üzere hiçbir şekilde sınav yapılmayacaktır. Bu tarihten sonra sınavların; ilgi (f) ve (g) yazılarda belirtilen ölçme ve değerlendirmeye ilişkin usul ve esaslar kapsamında okul ortamında yüz yüze yapılması planlanmaktadır. Ancak 04 Ocak 2021 tarihinden sonra ölçme ve değerlendirme faaliyetleri ile ilgili hususlar salgın sürecinin seyrine göre değerlendirilerek ayrıca duyurulacaktır.

11-Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün ilgi (ğ) ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün ilgi (h) yazıları kapsamında gerçekleştirilen uygulamaya dayalı dersler 04 Ocak 2021 tarihine kadar yüz yüze yapılmayacaktır.

12-İlk kez eğitsel değerlendirme ve tanılaması yapılacak bireyler için Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde (RAM) hizmet verilmeye devam edilecektir.

13-Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrenci seçim sürecinde yetenek alanlarına ilişkin olarak gerçekleştirilen bireysel değerlendirmeler yapılmayacaktır.

14-5580 sayılı Kanun kapsamında olan tüm özel öğretim kurumlarında 20 Kasım 2020 04 Ocak 2021 tarihleri arasında yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerine ara verilmiştir. Sadece Kanun kapsamında olan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yapılan bireysel eğitimler yüz yüze devam edecek, ancak grup eğitimleri yapılmayacaktır.

15-5580 sayılı Kanun kapsamında yaygın eğitim faaliyeti yapan özel öğretim kurumlarında dönem sonu sınavları sokağa çıkma kısıtlaması kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilecektir.

Eğitim kurumlarındaki eğitim ve öğretim faaliyetleri ile diğer hususlara ilişkin açıklamalar daha sonra ayrıca yapılacak olup yukarıdaki usul ve esaslar çerçevesinde bütün öğrencilerimizin uzaktan eğitim sürecine katılımına yönelik gerekli tedbirlerin hassasiyetle alınması hususunda,

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ziya SELÇUK

Bakan

orta1.jpgorta2-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.