MEB'den alan değişikliği açıklaması

MEB'den alan değişikliği açıklaması

2018 Alan Değişikliği Takvimine göre ikinci aşama "Tercih Başvurularının Alınması ve Eğitim Kurumu Müdürlüklerince Onaylanması" süreci 24-26 Aralık 2018 tarihlerinde tamamlanacaktır.

2018 Alan Değişikliği Takvimine göre ikinci aşama "Tercih Başvurularının Alınması ve Eğitim Kurumu Müdürlüklerince Onaylanması" süreci 24-26 Aralık 2018 tarihlerinde tamamlanacaktır.

Tercih başvuruları, sadece başvuruda bulunanın kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığınca gönderilen, "Alan Değişikliği Onaylama İşlemlerinde Dikkat Edilecek Husus" konulu mailde de belirtildiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin, "Hizmetin gereği olarak yapılabilecek yer değiştirmeler" başlıklı 50. maddesinin 2. fıkrasında, "Sağlık durumu hariç olmak üzere, haklarında yapılan adli ve idari soruşturma sonucunda görev yerleri; il dışına değiştirilenler daha önce görev yaptıkları il'e, il içinde değiştirilenler daha önce görev yaptıkları ilçeye, ilçe içinde değiştirilenler ise daha önce görev yaptıkları eğitim kurumuna aradan üç yıl geçmeden atanma isteğinde bulunamaz."denilmektedir.

Alan değişikliği tercih başvurularının onaylama işlemlerinde yukarıda belirtilen madde hükmünün dikkate alınması gerekmekte olup söz konusu hüküm aksine yapılan onaylama işlemlerinden kurum müdürlükleri sorumlu olacaktır.

kaynak: memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum