MEB'den Okullara İş Sağlığı ve Güvenliği Talimatı

MEB'den Okullara İş Sağlığı ve Güvenliği Talimatı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Biriminden Okullara İş Sağlığı ve Güvenliği Talimatı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Biriminden Okullara İş Sağlığı ve Güvenliği Talimatı:

Bakanlığımız iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri; Merkez, taşra teşkilatı birimleri ile okul ve kuramlarımızda ilgi (a) Kanun, kanuna bağlı mevzuat hükümleri ve ilgi (b) Genelge doğrultusunda yürütülmektedir.

Bakanlığımıza, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığından ve diğer kamu kuramlarından İrinizdeki okul ve kuramlarda iş güvenliği uzmanı olarak çalışan ve iş güvenliği uzmanı olma niteliğine sahip personellere ait çalışma ve istatistiki verilerin talep edildiğine dair bilgiler gelmektedir.

Konu hakkında gerek bilgi verme, gerekse yetkilendirme ve planlama işlemleri Bakanlığımız Merkez İSGB tarafından yürütülmektedir. Herhangi bir kurama veya kişiye Bakanlığımızın izni olmadan bilgi verilmemesi, yapılacak her türlü iş ve işlemlerde Bakanlığımıza bu konuda bilgi verilmesi önem arz etmektedir.

İl Müdürlüğünüz işveren vekillerine, İSGB koordinatör ve uzmanlarına, ilçe İSG büro yöneticilerine, okul ve kuramların işveren ve vekillerine, diğer idareciler ile iş güvenliği uzmanı olarak çalışan ve iş güvenliği uzmanı olma niteliğine sahip personellere konunun önemi ve hukuki açıdan sorumlulukların yerine geritirilmesi bakımından gerekli bilgilendirmenin acilen yapılması gerekmektedir.

Gereğini ve bilgilerinizi rica ederim.

Bahattin GÖK Bakan a.

Genel Müdür (İşveren Vekili)

www.turkiyeegitim.com / Özel Haber

26042016-04643122-(copy).jpg

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.