MEB'den Okullara Yılbaşı Kutlaması Uyarısı

MEB'den Okullara Yılbaşı Kutlaması Uyarısı

Aralık sonu geldi ve eğitim öğretim yuvası olan okullarımızda uzun yıllardan beri bilinçli veyahut bilinçsizce yapıla gelen ‘yılbaşı’ adı altında çeşitli süslemeler , hediyeleşmeler,balo, tebrik kartları ve benzeri çalışmalar yapılmaya başlandı.

Aralık  sonu  geldi ve eğitim öğretim yuvası olan okullarımızda  uzun yıllardan beri bilinçli veyahut bilinçsizce yapıla gelen  ‘yılbaşı’ adı altında çeşitli süslemeler , hediyeleşmeler,balo, tebrik kartları  ve benzeri çalışmalar  yapılmaya başlandı.Toplumdaki bu kültürel erozyonun ,küçücük  yavrularımızın eğitim öğretim gördüğü okullarımıza kadar inmiş olmasının verdiği üzüntüyü yaşayarak yazımı kaleme almayı uygun gördüm.

        Batılıların bile üzerinde tam olarak anlaşamadığı(uyduruk bir tarih olması hasebiyle) kimine göre 25 Aralık kimine göre 7 şubat olarak belirleyip bayram ilan ederek,  kutlama yaptıkları bu zaman diliminin ülkemiz okullarına sokulmasını bir eğitimci olarak doğru bulmuyorum.

        İngilizlerin  Krismis , Fransızların Noel dedikleri bu türden ’yılbaşı kutlamaları’ başlığı altında yukarıda sözünü ettiğim uygulamaların toplumsal ahlak düzeyini aşağıya çekmek için yapılmış , iyi niyet gözetmeden yapılan uygulamalar olduğunu düşünüyorum.

        Geleceğimizin teminatı , okulda öğretmenlerimize emanet olan bu yavrularımızın  bu konuda daha bilinçli ve ahlaki değerlerimize uygun alternatif çalışmalar ile yoğrulup topluma birey olarak kazandırılması ülkemiz menfaatinedir.

       Bu konuda duyarlı olan eğitimcilerimiz yok değil tabiî ki  ve elini taşın altına koyarak mahiyetindeki kurumları  uyaran amirlerimiz var. Misal vermek gerekirse ; İstanbul İli Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ‘ nün ilgili yazısı,

         Ne toplumsal ahlakımızda ne de kültürel değerlerimizde yeri olmayan  ve öğrencilerimizi farklı alışkanlıklara özendiren  sözüm ona ‘yılbaşı kutlamaları’ ve benzeri başlıklar altında yapılan kutlamaların,  ülkede uygulama birliği sağlamak adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir genelge ile önüne geçilmesini istirham ediyorum.

         Saygılarımla …

0949478789106.jpg

   Rafet  URAL

 Eğitimci Yazar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum