MEB'den Promosyon Ödemeleri İçin Görüş Yazısı

MEB'den Promosyon Ödemeleri İçin Görüş Yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından tüm illere gönderilen 18.10.2017 tarihli 17022165 sayılı Banka Promosyonu konulu resmi yazıda banka promosyonu sözleşmesi yapıldıktan sonra göreve başlayan, atanan öğretmen ve diğer MEB...

SONRADAN ATANANA PROMOSYON ÖDENİR

Bankalarla yapılan maaş promosyon anlaşması neticesinde çalışanlara promosyon dağıtımı yapıldıktan sonra ilk defa veya nakil yoluyla atanan, yeni görevine başlayan öğretmen ve promosyon kapsamında değerlendirilmesi gereken çalışanların promosyon alıp alamayacağı iller tarafından farklı uygulanabilmektedir. Bazı il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri sonradan atanana promosyon ödemeyerek 2-3 yıl sonrası promosyona kadar ücret ödememektedir. 

PROMOSYON ÜCRETİ ÖDENMELİDİR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen resmi yazıda TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık) tarafından bu konuda MEB’e çok sayıda tavsiye karar olduğu belirtildi. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile bankalar arasında yapılan maaş promosyon sözleşmesi anlaşması kapsamında sözleşme tarihinden sonra göreve başlayan personele de promosyon ödenmesi gerektiği MEB tarafından açıklanırken, bu konu ile ilgili sözleşmelere hüküm eklenmemesinin hatalı olduğu vurgulanmış ve bu durumun kamu zararına neden olduğuna işaret edilmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.