MEB’den sınav ücreti açıklaması

MEB’den sınav ücreti açıklaması

MEB, sınav görevi alan öğretmenlerin ücret talebine cevap verdi.

MEB’den sınav ücreti ile ilgili tuhaf açıklama;

MEB’den sınav ücreti açıklaması - MEB, sınav görevi alan öğretmenlerin ücret talebi için sorduğu sorulara adeta “daha çok beklersiniz” diyerek cevap verdi.

Bilgi edinme yoluyla Bakanlığa başvuran bir öğretmene MEB’den gelen cevap şu şekilde;

Yeni Görev Ücretlendirmeleri İle İlgili Maliye Bakanlığından Görüş Beklenmektedir. Maliyenin Konuyu Netleştirmesinden İtibaren Ücret Ödeme Çalışmaları Başlatılacaktır.”

Kısacası MEB’in bu konuda bir endişesi yok. Zaten öğretmenler, ücret ödense de ödenmese de sınavlarda görev alıyor. Bakanlık topu Maliye Bakanlığı’na atmış ve bekliyor.

Peki, Maliye Bakanlığı konuyu netleştirmezse ne olacak?

Bu durumda toplu sözleşmeyi imzalayan yetkili sendikaya büyük iş düşmektedir. İmzalar atılmış, üzerinden 6 aydan fazla bir süre geçmiş ama kimse attığı imzanın gereğini yerine getirmemiştir.

Buradan Maliye Bakanlığı ve MEB yetkililerine şunu söylemek istiyoruz. "Sınavlarda görev alan öğretmenler sizden karşılıksız bir şey istemiyorlar. Dilencilik de yapmıyorlar. Herkes hafta sonu tatilini yaparken onlar sınavlara gelip görev alıyorlar ve yaptıkları görevin karşılığını istiyorlar."

Sınav ücreti sorunu acil olarak hemen çözülmesi gereken bir sorundur. Aksi takdirde toplu sözleşmede kazanım olarak gösterilen maddelerden birisi daha önemini yitirecektir.

Saygılarımızla…

Kaynak: www.kamupostasi.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum