MEB'e "Yüz Yüze" Seminer Uyarısı: 1 Milyon Öğretmeni Riske Atmayın!

MEB'e "Yüz Yüze" Seminer Uyarısı: 1 Milyon Öğretmeni Riske Atmayın!

MEB'den öğretmenlerin dönem sonu seminerleri ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada; dönem sonu mesleki çalışmaların 22-30 Haziran tarihleri arasında yapılacağı ifade edildi.

MEB'den öğretmenlerin dönem sonu seminerleri ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada; dönem sonu mesleki çalışmaların 22-30 Haziran tarihleri arasında yapılacağı ifade edildi.

Mesleki Çalışma Programı ve Yazısı İçin Tıklayınız

MEB tarafından alınan yüz yüze seminer kararına tepkiler gelmeye başladı. Çok sayıda eğitimci; Sayın Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan 1 Eylül'e kadar eğitim-öğretime ara verilmesi kararına ve salgının etkilerinin hala canlı olmasına rağmen böylesine bir kararı şaşkınlıkla karşıladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı gelen tepkiler nedeniyle olsa gerek bugün bizzat MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, öğretmenlere yönelik yaz döneminde düzenlenecek mesleki eğitim programının detaylarına ilişkin açıklama yaptı. 

Boyacı'nın yapmış olduğu "Öğretmenlerin yaz seminerleri yüz yüze ve çevrimiçi olacak" açıklaması kafaları iyice karıştırdı. Boyacı açıklamasının bir bölümünde "Sadece bu döneme özgü olarak öğretmenlerimize halihazırda yürütülmekte olan mesleki gelişim programları yüz yüze yapılacağı gibi online olarak da sunulacak. Online eğitimler, Mebbis modülünden öğretmenlere duyurulacak."dedi.

TALİP GEYLAN'DAN MEB'E ÇÖZÜM ÇAĞRISI!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada; Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü'nün 2020 Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programı'nda yer alan hemen hemen bütün çalışmaların dijital ortamda rahatlıkla yürütülebilecek faaliyetleri ihtiva etmekte olduğunu söyleyerek 1 milyonu aşkın eğitim çalışanının sağılığının riske atılmaması gerektiğini söyledi. 

Mesleki Çalışma Programı incelendiğinde;

1. gün Bakan Ziya Selçuk ve Öğretmen yetiştirme Genel Müdürü adnan Boyacı'nın konuşmaları,

2. gün EBA'dan teknoloji programlarının izlenmesi,

3. gün zümre öğretmenler kurulu,

4. gün yarışma, söyleşi, konser - müzik etkinlikleri (salgın döneminde yapılması ne kadar sağlıklı?),

5. gün okul dışı müze, tarihi mekan, doğa yürüyüşü vb... etkinlerden oluştuğu görülmekte.

Yani bu etkinler çevrimiçi şeklinde uygulanabilir nitelikte etkinliklerden oluşmakta.

Bir başka konu; okulların kapalı olduğu dönemde, yüz binlerce öğretmenimiz aynı zamanda anne olmalarından kaynaklı problemler de yaşayacaklardır. Bir çok öğretmen evde yalnız kalamayacak olan küçük çocuklarını da okullarına getirmek durumunda kalacaklardır. Bu durum hem kendileri, hem çocukları, hem de okullarında bulunan diğer öğretmen ve çocukların sağlığı için risk oluşturacak durumdadır. 

MEB'in söz konusu 2020 Haziran dönemi seminer çalışmaları yeniden düzenlenmeli, yukarıda anlatıldığı şekilde tüm çalışmalar çevrimiçi yöntemle yapılmalı, 1 milyonu aşkın öğretmenin sağlığının riske atılması önlenmelidir.

2020 Haziran Mesleki Çalışma Programı ve Yazısı İçin Tıklayınız

 

 

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.