#MEBeÖğretmenBakan hashtag çalışması sosyal medyayı salladı

#MEBeÖğretmenBakan hashtag çalışması sosyal medyayı salladı

Yeni Hükümet kuruluyor. Bu süreçte Türk Eğitim-Sen olarak; eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarını bilen, eğitim çalışanlarına güven telkin eden, okulu, öğrenciyi, veliyi  yani okul ortamını tanıyan, kısacası tebeşir tozu yutmuş olan bir Milli Eğitim Bakanı

Yeni Hükümet kuruluyor. Bu süreçte Türk Eğitim-Sen olarak; eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarını bilen, eğitim çalışanlarına güven telkin eden, okulu, öğrenciyi, veliyi  yani okul ortamını tanıyan, kısacası tebeşir tozu yutmuş olan bir Milli Eğitim Bakanı istiyoruz.

Bu nedenle Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 03.07.2018 tarihinde saat 21:00’da twitter’da #MEBeÖğretmenBakan hashtag çalışması başlattı. Kısa sürede binlerce twitin paylaşıldığı çalışmamız, Türkiye gündeminde 2’inci sıraya yerleşti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, MEB’i tüm teşkilatları ile birlikte yönetme iradesini ortaya koyabilen; sendika, vakıf, cemiyet gibi yapılara MEB idaresinin peşkeş çekilmesini haysiyet meselesi kabul eden bir yönetim anlayışı istediklerini kaydetti.

Geylan paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

“Nasıl bir Milli Eğitim Bakanı? sorusunun cevabı: ‘Öğretmen bir Bakan’ olmalıdır sanırım. Yaklaşık 1 milyon öğretmene sahip bir kurum olan #MEBeÖğretmenBakan atanmalıdır. ‘Tebeşir tozu yutmak’ derler ya..; İşte öyle bir şey!

Eğitim çalışanlarını tanıyan, onlara samimiyetle değer veren, Öğretmen idareci, öğretmen öğrenci, öğretmen veli ilişkisini bilen, Eğitimin asli uygulayıcısı olan öğretmenle eğitimi düze çıkarırız. Onun için #MEBeÖğretmenBakan

‘Bu öğretmenler koskoca bakanlığı idare edecek beceriden yoksundur; ben geldim hepinizi kurtaracağım’ anlayışının hakim olmaması için #MEBeÖğretmenBakan atanmalıdır.

Siz bir şey bilmezsiniz, ben bu işin kitabını yazdım, ben kurgularım siz uygularsınız takıntısıyla muhatap olmamak için #MEBeÖğretmenBakan atanmalıdır.

Öğretmeni eğitimin asli unsuru kabul eden, öğretmenin itibarını önemseyen bir yönetim anlayışının hakim olması için #MEBeÖğretmenBakan atanmalıdır.

Öğretmeni, öğrenciyi, okulu tanıyan; akademik ya da ideolojik fantezilerini ‘eğitimde reform’ diye dayatmayan bir tutumun hakim kılınması için #MEBeÖğretmenBakan atanmalıdır.

Bakanlığı tüm teşkilatlarıyla birlikte tam anlamıyla yönetme iradesini ortaya koyabilen; sendika, vakıf, cemiyet gibi yapılara MEB idaresinin peşkeş çekilmesini haysiyet meselesi kabul eden bir yönetim anlayışı için #MEBeÖğretmenBakan atanmalıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum