Mehmet Özhaseki’den Memur-Sen’e Ziyaret

Mehmet Özhaseki’den Memur-Sen’e Ziyaret

Cumhur İttifakı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki ve AK Parti Altındağ İlçe Belediye Başkan adayı Asım Balcı, Memur-Sen Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkan ve genel başkan yardımcıları; AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki ve AK Parti Altındağ İlçe Belediye Başkan adayı Asım Balcı’yı ağırladı.

Genel Başkan Yalçın İlk olarak heyeti makam odasında ağırlayarak görüş alışverişinde bulundular. Ardından heyetler, Memur-Sen konferans salonuna geçti.

Konferans salonunda AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, katılımcılara hitap etti.

Yalçın: Emeğin Hakkının Korunması ve Artırılması İçin Sorumluluk Alıyoruz

İlk olarak kürsüye çıkarak bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkan Ali Yalçın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Memur-Sen’in ve bağlı sendikalarının emeğin hakkının aranması, korunması ve artması noktasında evrensel düzlemde sorumluluk aldığını belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emek tarafının dayanışması adına küresel ölçekte ter akıtarak işbirliği zeminleri oluşturduğunu kaydetti.

Yalçın şöyle devam etti: “Evrensel ve küresel zeminde olmamız; Ülkemizin, ilimizin, ilçemizin, beldemizin sorunlarını bilmeyi, süreçlerine dahil olmayı, çözüm iradesine paydaş ve duyarlı olmayı engellemedi, engellemeyecek. Markamız evrensel ve küresel; fikrimiz yerli, tavrımız ve duruşumuz millidir. Biz, ülkenin Cumhurbaşkanı seçiminde irade ortaya koyarken, ilin, ilçenin, beldenin başkanını seçerken gündemin dışında kalamayız.”

Konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki’ye, “Sizin buraya geleceğinizi duyan bine yakın hemşehriniz ve aynı zamanda zabıtasından itfaiyecisine, eğitim çalışanından sağlık çalışanına pek çok kamu görevlisi projelerinizi ve vaadlerinizi dinlemeye geldiler.” diyen Yalçın, “Hepsi hem seçmeniniz, hem de bu millete hizmet eden kamu görevlilerimiz. Bu salonun yarısını dolduranların bir başka özelliği daha var, onlar 31 Martta sadece Belediye Başkanlarını seçmeyecekler, işverenlerini de seçecekler. Eminim bu salondakilere sadece yerel yönetimler yönüyle Belediye Başkanı yönüyle değil kamu işvereni yönüyle de yapacaklarınızla ilgili birkaç cümle söyleyeceksiniz” diye konuştu.

Yalçın, Özhaseki’nin birazdan Bem-Bir-Sen’li üyelerin Kamu İşvereni adayı olarak konuşacağını belirterek, “Sosyal dengeden, kreş yardımına, yemek yardımından, zabıta ve itfaiyenin yıpranma tazminatına, ek göstergeden, ek ödemeye, ikramiyeden, sözleşmeli personele eminim söyleyecekleriniz ve vaat edecekleriniz vardır. O yüzden uzatmıyorum, en büyük emek hareketinin genel başkanı olarak emeğe bakışınızı, emekçiye dönük planınızı dinlemek istiyorum” ifadeleriyle sözlerine noktayı koydu.

Özhaseki: Memur-Sen, Dürüst Sendikacılığın Adresi

Konuşmasında diğer partilerin seçim vaatlerinin olmadığını ancak Ak Parti olarak türlü vaatlerle seçmen karşısına çıktıklarını belirten Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, 31 Mart’ta çok önemli bir seçim yapılacağını belirtti.

Bu güne kadar yaptığı görevleri layıkıyla yerine getirdiğini anlatan Özhaseki, seçmenin de bu çalışmaların karşılığında kendisine yüksek oy oranları verdiğini kaydetti.

Memur-Sen’in Türkiye’nin zor süreçlerinde sorumluluklar aldığını belirten Özhaseki, Memur-Sen’i dürüst sendikacılığın adresi olarak tanımladı.

“Sosyal Denge Tazminatı konusunda hiç kimsenin endişesi olmasın” diyen Özhaseki, bu tazminata da sınır koyulmayacağını ve tamamının verileceğini belirtti. Özhaseki şöyle devam etti: “Taşeronluk meselesinde de geçmişte, ‘Taşeronluk modern köleliktir’ demiştim. Ve bu konunun ortadan kaldırılmasını teklif eden de bendim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.