Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolğun Aksaray, Niğde ve Kırşehir'de

Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolğun Aksaray, Niğde ve Kırşehir'de

Genel Başkan Yardımcıları, Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolğun Aksaray, Niğde ve Kırşehir Şubelerin istişare toplantılarına katıldı. Toplantılara Aksaray, Niğde, Kırşehir Şube Başkanları ve şube yönetim kurulları, ilçe temsilcileri, iş yeri...

Genel Başkan Yardımcıları, Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolğun Aksaray, Niğde ve Kırşehir Şubelerin istişare toplantılarına katıldı. Toplantılara Aksaray, Niğde, Kırşehir Şube Başkanları ve  şube yönetim kurulları, ilçe temsilcileri, iş yeri temsilcileri ve çok sayıda üyemiz katıldı.

Toplantılarda konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan, Eğitim çalışanlarına yönelik saldırının mutlaka önlenmesi gerektiğini belirterek, “Öğretmen şiddete  uğradığında şikayetçi olmaz ise saldırgan hakkında hiçbir işlem yapılmamaktadır.” Dedi. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı caydırıcı tedbirlerin alınmasını isteyen Şahindoğan, fail hakkında şikayete bağlı kalmaksızın  kamu davası yürütülmesi gerektiğini bildirdi.

2023 Eğitim Vizyon Belgesi hakkında değerlendirmelerde bulunan M. Yaşar Şahindoğan, mülakat sistemini eleştirdi: Şahindoğan;  “Yandaşlar mülakat yoluyla korunup, kollanıyorlar.  Mülakat komisyonları yandaşlara, torpillilere  hizmet ediyor. Bu nedenle ehliyetsizlerin, liyakat sahibi olmadan kanun değiştirilerek kaldırıldığı makamlara oturtulması zor olmadı. Liyakat sahibi olmadan makam sahibi olanlardan müdür olmazdı elbet, zaten olmaları da beklenmiyordu; aşil tendonu göreviyle diyet ödensinler yeterdi. Makamı işgal ve gasp edip devlete değil de onlara mülakatla yol açan ‘ağababalarına’ hizmet! ettiler. Şimdi, ağababalarının bastırması ve bu baskıya dayanmayan Sayın Ziya Selçuk’un  onay vermesi ile ‘hizmete’ sınavsız devam edecekler Dibe vurdukları eğitime tüy dikmek için ‘hizmete’ devam ettirilecekler. Sonra da bunlarla ‘2023 Eğitim Vizyonu’ hedefine yürünecek… Yazık çok yazık’ diye konuştu.

Şahindoğan, “Türk Eğitim Sen liyakati ölçen bir merkezi yazılı sınavla yönetici görevlendirmesi mücadelesini sürdürecektir. Er ya da geç bu aşil tendonlarından eğitim sistemimiz kurtarılacak, liyakat sahibi gerçek yöneticilerle buluşturulacaktır.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun da çalışanlar açısından doğru olduğuna inandıkları icraatlara destek verdiklerini, yanlış olanların da karşısında durduklarını belirtti. Dolğun, “Milli Eğitim Bakanı, ALO 147 kaldırdı, performans değerlendirmesi uygulamasının yapılmayacağını söyledi. Tabi ki buna destek verdik. Ama yönetici atama ile ilgili takvim yayınlandığında bunu da eleştirdik. Türk Eğitim Sen olarak doğru olanı destekledik, yanlış olanın da karşısında durduk. Bizim duruşumuz budur.” dedi.

Genel Başkan Yardımcıları, M. Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolğun; Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek, üyelerimizin ve eğitim çalışanlarının sorunlarını dinledi.

Genel Başkan Yardımcıları, Niğde’de Çukurkuyu kasabasında 15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halis Demir’in kabrini ziyaret ederek, dua ettiler. Şahindoğan ve Dolğun, ayrıca Niğde’de Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ettiler.

Genel Başkan Yardımcıları, Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’ı ve iş yeri temsilcimiz Ayhan Demir’i ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulunuldu.

Şahindoğan ve Dolğun, Niğde’de Ömer Halidemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’ı da makamında ziyaret etti.

01234567891011121314151617181920212223

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.