Memur Ocak 2016 zamlı maaşları ne kadar? 2016 Emekli - Polis ve Öğretmen Zamlı Memur Maaşları Kaç Lira Olacak?

Memur Ocak 2016 zamlı maaşları ne kadar? 2016 Emekli - Polis ve Öğretmen Zamlı Memur Maaşları Kaç Lira Olacak?

Memur Ocak Ayı Zamlı Maaşları Ne Kadar Olacak? 2016 Emekli - Polis ve Öğretmen Zamlı Memur Maaşları Kaç Lira Olacak? - Memur Katsayı Zammı hakkında merak edilen detaylar 9 Kasım 2015 Pazartesi tarihli haberimizde

1 Kasım seçim öncesi AK Parti’nin Asgari Ücrete zam vaadi seçim sonrası açıklamalardan da anlaşılacağı üzere 2016 Ocak’tan itibaren Brüt 1655 Lira olacak. Asgari ücrete yapılacak bu zam sonrası memur maaşları da etkilenecek ve yeni ilave bir zam yapılacak.

Bununla birlikte 2016 ve 2017 yılları için gerçekleştirilen toplu sözleşme sonucu da 2016 yılı için memur ve memur emeklilerine enflasyon farkına ilaveten % 11,5 zam yapılacak.

Hazırladığımız aşağıda yer alan tablomuzda hem Toplu Sözleşme Zammı hem de Asgari Ücret Zammı sonunda oluşacak Memur Maaşlarının Ocak 2016 da ki değerlerine yer verdik. Yapılan hesaplamalarda 207 unvana yer verildi. Ayrıca hesaplamalar en son derece ve kademeye göre hiçbir ek (sendika üyeliği, medeni durum, İLKSAN üyeliği, yabancı dil durumu, engellilik durumu, terfi durumu, çocuk sahipliği) tutar eklenmeden hesaplandı. Bu nedenle okuyucularımızın kendi durumlarını göz önünde tutarak yaklaşık maaşlarını hesaplayabilmeleri mümkündür. Maaşlara Toplu Sözleşme Zammı ve Asgari Geçim İndirimi Zammı eklenmiştir. Mevcut ve Ocak 2016 ‘dan itibaren geçerli olacak Asgari Geçim İndirimi tutarlarını gösteren tablolar ise en altta ayrı olarak gösterilmiştir. Tüm bunlara ek olarak açıklanacak 2015 yılı enflasyon oranlarına göre maaşlara enflasyon farkı zammı da yapılacaktır. Özellikle merkez bankasının son yaptığı açıklamalar böyle bir ilaveninde gerçekleşme olasılığının çok güçlü olduğunu göstermektedir.

sgkrehberi.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum