Memur-Sen 6. Türkiye Buluşması online olarak gerçekleştirildi

Memur-Sen 6. Türkiye Buluşması online olarak gerçekleştirildi

Memur-Sen 6. Türkiye Buluşması, Genel Başkan Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu, bağlı sendikaların genel başkanları, yönetim kurulları ve il temsilcilerinin katılımıyla online olarak yapıldı.

Memur-Sen 6. Türkiye Buluşması, Genel Başkan Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu, bağlı sendikaların genel başkanları, yönetim kurulları ve il temsilcilerinin katılımıyla online olarak yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Ali Yalçın, sözlerine, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan olaylara değinerek başladı. Azerbaycan’ın işgale karşı direndiğini ifade eden Yalçın, “Topraklarındaki Ermenistan işgaline son vermek için büyük bir inanmışlık ve sarsılmaz bir kararlılıkla mücadele eden Can Azerbaycan’a ve kardeşlerimize cephede kudret, seferde mukavemet ve nihayetinde muzafferiyet niyaz ediyorum” dedi.

2020’nin her açıdan tarihe kaydolacak gelişmelere sahne olduğunu vurgulayan Yalçın, salgın başta olmak üzere, depremler, sel felaketleri, yerel ve bölgesel çatışmaların arttığı bir yılı geride bırakmak üzere olduklarını söyledi.

Kamuda mesai esnetildi hizmet aksatılmadı

Salgın tedbirleri nedeniyle uygulanan esnek mesaiye rağmen kamu hizmetlerinin aksatılmadığına dikkat çeken Yalçın, kamu görevlilerine özverili ve fedakâr çalışmaları için teşekkür ederek, “Kamu hizmetlerine erişimin sınırlanmadığı fakat hizmet sunumuna yönelik personel, gün ve kurumsal potansiyelle ilgili sınırlamaların zorunlu olarak alındığı bir dönem geçirdik. Bu noktada bütün hizmet kollarında, kurum ve kuruluşlardaki üyelerimize ve kamu görevlilerine özellikle teşekkür ediyorum. Kamuya ve insana hizmet noktasında hiçbir aksaklığa izin vermediler, neden olmadılar” şeklinde konuştu.

Yalçın, eğitim çalışanlarının, adalet, maliye ve sosyal güvenlik hizmeti sunan kamu görevlilerinin, ulaşım ve haberleşme hizmetlerinde sorumluluk alan, tarım ve gıda alanında bilgileri ve ilgileriyle sahaya hâkim kamu görevlilerinin, yerel yönetim hizmetlerinde işlerin aksamadan yürütülmesini sağlayan yerel yönetim personelinin, din hizmetleriyle toplumun moral ve motivasyonunu artıran din görevlilerinin, turizm sektöründe yeniden canlanma için sorumluluk alan kamu görevlilerinin, ulaşım, altyapı ve tapu hizmetlerini vererek ticaretin, üretimin ve ekonominin çarklarını döndüren emekçilerin Türkiye’nin millet ve devlet olarak en az hasarla bu süreci atlatmasında öncü ve paydaş olduklarını kaydetti.

Kasım KPDK’sında gündem 4688 ve tekliflerimiz olacak

Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDk) toplantısına da değinen Yalçın, salgın ve kamu personel sistemi uygulamaları gündemiyle gerçekleştirilen toplantının eksik yönleri olduğuna dikkat çekti. Yalçın, toplantının gündemli olmasının doğru, tek gündemli olmasının eksik, gündemin tek taraflı belirlenmesinin ise kurulun amacı boyutuyla yanlış olduğunu dile getirdi.

Kasım ayında gerçekleştirilecek KPDK’da ele alınması için belirledikleri altı konu başlığını Bakanlığa sunduklarını ifade eden Ali Yalçın, toplantının çözüm mekanizmasını güçlendirmek adına gerekli adımları atacaklarını söyledi.

Kasım ayında yapılacak toplantı için sunulan başlıklar şu şekilde:

“-Sözleşmelilik bitmeli, herkese güvence gelmeli,

-YHS kalkmalı, personel rahatlamalı,

-Kadro derece sınırlaması bitmeli, kamu görevlileri öğrenimlerine göre yükselmeli,

-Kariyer ve liyakat ilkesi hayat bulmalı, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları tüm kurumlarda yapılmalı,

-Kamu mevzuatında darbe artığı kalmamalı, kılık ve kıyafet yasakları ve yönetmeliği son bulmalı,

-3600 ek gösterge vaadinin yerine getirilmesi ve gündemde yer alması gereken diğer konular”

Gündem konularına ilişkin istişarelerin yapıldığı toplantının sonunda Azerbaycan Hemkârlar İttifakı Konfederasyonu Genel Başkanı Settar Mehbaliyev katılımcılara hitap etti. Bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi veren Mehbaliyev, desteklerinden ötürü Türk halkına ve Memur-Sen’e teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.