Memur-Sen: Açlık Sınırı 2 Bin 964 Lira Oldu

Memur-Sen: Açlık Sınırı 2 Bin 964 Lira Oldu

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan “açlık-yoksulluk” araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.964,3 TL, yoksulluk sınırı ise 8.422,3 TL olarak belirlendi.

Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan “açlık-yoksulluk” araştırmasına göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.964,3 TL, yoksulluk sınırı ise 8.422,3 TL olarak belirlendi.

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Eylül ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2.964,3 TL, yoksulluk sınırı ise 8.422,3 TL olarak tespit edildi. Yapılan araştırmaya göre Eylül ayında Ağustos ayına göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 1,87’lik bir artış yaşandı. Eylül ayında Ağustos ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 30,46 artışla marul, yüzde 21,64 artışla patlıcan, yüzde 18,81 artışla patates, yüzde 18,29 artışla dolmalık biber; en çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 29,59 azalışla limon, yüzde 26,08 azalışla salatalık, yüzde 15,3 azalışla şeftali, yüzde 15,1 azalışla balık madde fiyatlarında yaşandı.

Eylül ayında Ağustos ayına göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 6,13’lük bir artış gözlenirken; Eylül ayında Ağustos ayına göre barınma madde fiyatlarında yüzde 1,56’lık bir artış oldu. Aydınlanma madde fiyatında ise Eylül ayında Ağustos ayına göre herhangi bir değişim gözlemlenmedi.

Ulaşım Madde Fiyatlarında Düşüş Yaşandı

Eylül ayında Ağustos ayına göre ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0,02’lik bir düşüş olduğu belirlendi. Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 29,52 artışla servis ücreti, yüzde 3,22 artışla tramvay ücreti fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında Ağustos ayına göre yüzde 4,34 azalışla araba kiralama ücreti, yüzde 2,37 azalışla araçların tamir ve bakımına ödenen ücretlerinde düşüş gözlemlendi.

Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında yüzde 2,12’lik bir artış gözlendi. Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 6,99 artışla tıraş malzemeleri madde fiyatlarında olduğu tespit edildi. Bununla birlikte kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Ağustos ayına göre yüzde 2,58 azalışla misafir kolonyası fiyatında düşüş gözlemlendi.

Eylül ayında Ağustos ayına göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 1,18’lik bir artış olarak gözlenirken, en göze çarpan değişimlerin yüzde 3,24 artışla röntgen ücreti, yüzde 2,24 artışla ultrason ücreti fiyatlarında olduğu tespit edildi. Çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 2,49’luk bir artış yaşandı. Çevre ve su madde fiyatlarında Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 5,32 artışla yer ve duvar döşemesi madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

Eğitim-Kültür Madde Fiyatlarında Artış Yaşandı

Eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 2,41’lik bir artış oldu. Eğitim-kültür madde fiyatlarında Ağustos ayına göre değişimin yüzde 24,25 artışla özel üniversite ücreti, yüzde 16,82 artışla gazeteler madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte eğitim-kültür madde fiyatlarında yüzde 25,62 azalışla yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar, yüzde 0,71 azalışla oyuncak fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi.

Eylül ayında Ağustos ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 3,01’lik bir artış gözlendi. Giyim madde fiyatlarında Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimler yüzde 20,06 artışla sweatshirt, yüzde 7,09 artışla pantolon, yüzde 6,43 artışla eşofman madde fiyatlarında oldu. Bununla birlikte giyim madde fiyatlarında Ağustos ayına göre yüzde 2,2 azalışla elbise, yüzde 1,84 azalışla gömlek madde fiyatlarında düşüş gözlemlendi.

Eylül ayında Ağustos ayına göre haberleşme madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,6’lık bir artış olarak yansıdı. Haberleşme madde fiyatlarında Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 2,02 artışla internet ücreti madde fiyatlarında olduğu gözlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum