Memur-Sen İdlib için yardım kampanyası başlattı

Memur-Sen İdlib için yardım kampanyası başlattı

Konfederasyonumuz Memur-Sen, Hak-İş ile birlikte İdlib için yardım kampanyası başlattı.

Konfederasyonumuz Memur-Sen, Hak-İş ile birlikte İdlib için yardım kampanyası başlattı. İdlib’deki insani drama ‘dur’ demek için, İHH, Deniz Feneri, Türk Kızılayı ve AFAD yöneticilerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. “İdlib Yardım Bekliyor” çağrısıyla Memur-Sen Genel Merkezi’nde yapılan basın toplantısında, yardım kampanyasının ilk aşamasında toplamda 400 bin TL’lik bağışta bulunuldu.

Emperyal sömürü düzeni Müslümanlara soykırım uyguluyor

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı konuşmada, İdlib’de yıllardır insani bir dram yaşandığını belirterek, dünya kamuoyunun bu drama sessiz kaldığını söyledi. İdlib’te yaşananların ilk olmadığını vurgulayan Yalçın, “Emperyal sömürü düzeni, özellikle İslam beldeleri olmak üzere, dünyanın her bir köşesine çöreklenmiş; kan emiyor, sömürüyor, Müslümanlara soykırım uyguluyor. Son 25 yılda savaşlarda 12,5 milyon Müslüman’ın hayatını kaybetmesi soykırım değil de nedir? İşte Arakan, Filistin, Irak, Bosna-Hersek, Çeçenistan, Mısır, Yemen, Libya, Somali, Afganistan, Orta Afrika ve Suriye… Bunlar uzak geçmişe ait değil, hepimizin bizzat yaşayıp da gördüğü korkunç dramlar” dedi.

3 milyondan fazla sivilin yaşadığı İdlib’de bin 395 sığınmacı kampı olduğunu ifade eden Yalçın, buna rağmen İdlib’de sadece 2019 yılında Esed rejimi tarafından 526 yaşam alanı hedef alınarak katliamlar gerçekleştirildiğini kaydetti.“Her gün yaşanan saldırılarla İdlib, içindeki masum halkla beraber gözlerimizin önünde yok ediliyor” diyen Yalçın, şöyle devam etti: “Zaten gayriinsani şartlarda hayata tutunmaya çalışan insanların durumu, son bir aydaki saldırılarla çok daha fazla ağırlaştı. Katliamlardan kaçarak Türkiye sınırına göç eden sivillerin sayısı 360 bini aştı. Gerek İdlib’de gerekse sınırımızda milyonlarca sivil, yemek, barınma, giyinme ve soğuktan korunma gibi temel ihtiyaçlardan yoksun durumdadır. Ağır kış şartlarından dolayı kamplar su altında kaldı. Çok ciddi tedbirler alınmazsa çok ağır sonuçları olacak bir insani krizle, ağır bir trajediyle karşı karşıya kalacağız.”

Halkın ve teşkilatlarının yardım kampanyasına sahip çıkacağına, İdlib için ayağa kalkacağına ve toplanan yardım tutarlarını çok daha yukarılara çıkaracağına inandığını dile getiren Yalçın, “Hak-İş’le birlikte AFAD, Kızılay, Deniz Feneri ve İHH’ya 100’er bin lira bağışlayarak toplamda 400 bin lirayla bir yardım kampanyasının fitilini ateşliyoruz. Bu vesileyle, teşkilatlarımıza, üyelerimize ve bütün halkımıza çağrıda bulunuyoruz: Zulmün örgütlü kötülüğüne karşı bizler de iyiliği örgütlemeliyiz! O hâlde, coğrafyamızı kana bulayan zalimlere karşı, durmadan, dinlenmeden, gaflete düşmeden, daha çok çalışacağız, daha sıkı örgütleneceğiz! Mağdur, mazlum muhacir kardeşlerimizin yanında durmayı sürdüreceğiz! Çünkü insanız! Çünkü kardeşiz! Çünkü ümmetiz!” diyerek sözlerini tamamladı.

Arslan: En büyük trajedi insanlığın bu dramlara sessiz kalmasıdır

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, İdlib’de insanlığın merhamet ve vicdan duygularının öldüğünü kaydederek, en büyük trajedinin ölümlere karşı insanlığın sessiz kalması olduğunu söyledi. Yardım kampanyalarının artması gerektiğini vurgulayan Arslan, “Biz Memur-Sen ile her bölgedeki sorun için yan yana geliyoruz. Diğer STK’larla yan yana geliyoruz. Keşke burada daha fazla sivil toplum örgütü, daha fazla konfederasyon yer alsa. Keşke onlarla da bunu gerçekleştirebilsek… Çünkü kötülük organize bir şekilde yayılıyor. İyiliğin hâkim olması için daha fazla örgütlenmeli, daha fazla organize hâle gelinmelidir” diye konuştu.

Cengiz: İdlib’de yaşananlar Suriye krizinin en ağır olanıdır

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Suriye’deki krizin son yüzyılda yaşanan en ağır krizlerden bir olduğunu belirterek, “İç savaşın 10. yılına giriyoruz. Bugün idlib’de yaşananlar Suriye krizinin en ağır olanıdır. Suriyeliler açısından İdlib artık son kale olarak görülüyor. İdliblilerin Türkiye’den başka sığınacakları bir limanları yok” ifadelerini kullandı.

Aydın: Bu çağrı başka kampanyalara da vesile olacaktır

İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, sivil toplum kuruluşlarının yardım çağrılarının önemine dikkat çekerek, “Memur-Sen ve Hak-İş’e bu kampanyayı düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki Türkiye’nin tüm kesimleri bu kampanya ile idlib’in sesine kulak verecektir. Başka kampanyalara da vesile olacaktır” dedi.

Turunç: Milletimiz bu kampanyada da üzerine düşeni yapacaktır

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, iki konfederasyonun da dünyanın neresinde problem varsa oraya giden kuruluşlar olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “İlk kez böyle bir organizasyon içinde değiller. İdlib, dramların yaşandığı ilk yer değil ama son yer olması için hep birlikte hareket etmeliyiz. Milletimizin bu kampanyada da üzerine düşeni yapacağına inancımız tamdır.”

Palakoğlu: İdlib’e duyarlı olmak vicdani bir ödevdir

AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu ise, “Memur-Sen ve Hak-İş insani krizlere hiç duyarsız kalmadı. Daha önce yaşanan insani krizlerde de konfederasyonların çok ciddi katkılarını gördük. İdlib’deki katliama karşı başlattıkları ‘insanlığa mesajın olsun’ kampanyalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. İdlib için duyarlı olmak, onların acısını hissetmek herkes için vicdani bir görevdir. O yüzden bu kampanyayı anlamlı buluyoruz” şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından, Ali Yalçın ve Mahmut Arslan, 400 bin TL’lik yardım çekini dört kuruluşun temsilcilerine takdim ederken, salonda bulunanlar ise cep telefonlarından İdlib için SMS atarak yardım kampanyasını başlatmış oldular.Yardım kampanyasına katılmak isteyenler; AFAD için SURİYE yazıp 1866’ya, Deniz Feneri için YARDIM yazıp 5560’a, Kızılay için HİLAL yazıp 2868’e, İHH için CATI yazıp 4072’ye göndererek bağışta bulunabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.