Memur-Sen ve AFAD, ‘Afet Eğitim İşbirliği Protokolü’ İmzaladı

Memur-Sen ve AFAD, ‘Afet Eğitim İşbirliği Protokolü’ İmzaladı

2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında Memur-Sen ile AFAD arasında “Afet Eğitim İşbirliği Protokolü” imzalandı.

2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında Memur-Sen ile AFAD arasında “Afet Eğitim İşbirliği Protokolü” imzalandı.

afadprotokol

AFAD Genel Merkezi’nde düzenlenen imza törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Soner Can Tufanoğlu ile AFAD heyeti katıldı.

Soylu: Memur-Sen Ailesine Müteşekkiriz
İmza töreninde konuşan Bakan Soylu, Memur-Sen’in ifa ettiği başarılı sendikacılığın yanı sıra sosyal olaylarda da elini taşın altına koyduğunu ve başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade ederek Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a ve Memur-Sen ailesine müteşekkir olduklarını belirtti.afadprotokol1

Soylu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Afet günümüzde insanlığı sınayan en büyük ve tehlikeli olgulardan. Ancak geliştirdiğimiz politikalarla, oluşturduğumuz farkındalıkla insanlarımız daha bilinçli bir noktada artık. Bunun yanı sıra insanlarımız bu türden felaketlerden sonra artık, ‘nerede devlet’ demiyor, devleti yanında görüyor. Ülkemiz, afetle mücadele konusunda, afet sonrası iyileştirme konusunda dünyada ön sıralarda yer alıyor.”

Türkiye’nin 81 ilinde afetle mücadele konusunda eğitimler verdiklerini belirten Soylu, “Toplamda, 2 milyon 474 bin 232 vatandaşımıza yüz yüze eğitim verdik. Hedefimiz ise 51 milyon. Bu hedefe ulaşacağız. Bunun yanı sıra eğitici eğitimleri de vereceğiz” diye konuştu.

Bu ikili işbirliği anlaşmasının Memur-Sen ile yapılmasının önemli olduğunu ifade eden Soylu, gerek memurlara ulaşabilmek açısından gerek kamuyu regule edebilmek ve kamuyu konsantre edebilmek açısından Memur-Sen ile bu çalışmanın yapılmasını zorunlu olarak gördüklerini belirterek şöyle devam etti: “Teşekkür ediyorum ki Memur-Sen de sosyal açıdan sorumlu davrandı ve yakınlık gösterdi. Birlikte bu süreci başarılı bir şekilde sürdüreceğimize inanıyorum” dedi.afadprotokol2

Yalçın: Afetle Mücadele Konusunda Önleyici Tedbir Olarak Eğitimin Öne Çıkarılmasından Memnunuz
Genel Başkan Ali Yalçın ise yaptığı konuşmada Memur-Sen’in afet konusunda Memur-Sen olarak yaraları sarmak için seferber olduklarını ve bu konuda duyarlı olmaya devam edecekleri mesajını verdi.

Memur-Sen’in emek örgütü olmanın ötesinde toplumun genel meselelerine de duyarlı olduğunu aktaran Yalçın, “1 milyonu aşkın bir kapasitemiz var. Örgütlü gücümüzle de Türkiye’nin entelektüel kapasitesiyiz. Ülkemizin profesöründen doçent ve araştırma görevlisine, öğrencisinden öğretmenine hepsinin üye olduğu bir konfederasyonuz. Afetle mücadele konusunda önleyici tedbir olarak eğitimin öne çıkarılmasından oldukça memnunuz. Ülkeyi savunmanın en ucuz yolu eğitimdir. Afetten korunmanın da en ucuz yolu eğitimdir” dedi.afadprotokol4

Memur Sen’in hiçbir zaman yükümlülükten kaçmadığını ve sorumluluk almaktan çekinmediğini ifade eden Yalçın, “Elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz. Ülkemiz için milletimiz için ne yapabiliriz bunun derdindeyiz. Ülkemizin de bu anlamda kapasitesini günden güne geliştirdiğini görmek güzel. İnsanımız artık ‘devlet nerede’ demiyor, devleti hemen yanında buluyor. Bundan da çok memnunuz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.