Memur-Sen'den Meltem Cumbul’a Sert Tepki

Memur-Sen'den Meltem Cumbul’a Sert Tepki

24. Adana Film Festivali’nde sunuculardan Meltem Cumbul’un yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun elini sıkmamasına toplumun her kesiminden tepkiler artarak devam ediyor.

24. Adana Film Festivali’nde sunuculardan Meltem Cumbul’un yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun elini sıkmamasına toplumun her kesiminden tepkiler artarak devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta sonu Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde sunucu Meltem Cumbul, Film-Yön En İyi Yönetmen ödülünü almak için sahneye çıkan ve uluslararası arenada aldığı ödüllerle ülkemizi en iyi şekilde temsil eden ünlü yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun elini sıkmayıp sahneye sırtını dönmüştü.

Cumbul’un siyasi egolarıyla adeta Adana Film Festivali’ni kirlettiği ve bir skandala imza attığı gecenin ardından toplumun her kesiminden insanlar Cumbul’a tepki gösterirken bir tepki de Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Adana il Başkanı Mehmet Sezer’den geldi.

Başkan Sezer yaptığı açıklamada; kendisine uzatılan bir eli havada bırakmanın kültürümüzde de medeniyet değerlerimizde de yeri olmayan bir davranış olduğunu söyledi.

Sezer; “Ödül verilmek üzere sahneye çağrılmış uluslararası bir sanatçının/yönetmenin seçkin konuklar huzurunda elinin havada bırakılması, üstüne üstlük, bunun kendisine sanatçı denilen biri tarafından yapılmış olması çok üzücüdür.

Dünya görüşlerimiz ve sanat anlayışlarımız birbirinden farklı olabilir.  Bu farklılık kültürel bir zenginlik vesilesidir. İnsanın insana saygısı her şeyin üstündedir. Eminim ki, ideolojik takıntısı olmayan herkes bu duruma çok üzülmüştür” dedi.

Uluslararası ödülleri bulunan bir yönetmenimizin böylesine bir muameleye maruz kalmasından sonra bir Adanalı olarak, Memur-Sen başkanı olarak yarışmayı himaye eden Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamanın olumlu olduğunu belirten Başkan Mehmet Sezer; “Bundan sonraki organizasyonlarda toplumumuzu ötekileştiren bu gibi insanların şehrimize davet edilerek milletimizin parasını bu insanlara akıtılmaması gerekmektedir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.