Memur-Sen'den teklife sert tepki

Memur-Sen'den teklife sert tepki

3. Dönem Toplu Sözleşme Toplantısında bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik masaya teklif ile geldi. Teklif Yetkili konfederasyon Memur-Sen'in taleplerinin çok altında kalınca Kamu Görevlileri Sendikalar ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın

Hükümet kanadının teklifini açıklayan Kamu İşveren heyetinin teklifini kabul edilemez gören Ali Yalçın, teklifin revize edilmeye muhtaç olduğunu söyleyerek, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı 11 hizmet kolunda yetkili sendika başkanlarıyla birlikte salonu terk etti.

Toplu Sözleşme masasında Kamu İşveren Heyetinin 2016 yılı için 4+4 ve 2017 yılı için 3+3 oransal zam ve enflasyon farkı teklifine tepki gösteren Yetkili Konfederasyon Memur-Sen'e bağlı sendikalar, teklifin kamu görevlilerinin beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu söylediler.

ALİ YALÇIN'DAN AÇIKLAMALAR

Teklifin, 5 Milyonu aşkın memur ve memur emeklisinin beklentisinin altında kaldığını söyleyen Kamu Görevlileri Heyeti Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Teklifin bu boyutuyla değerlendirilmesinin doğru olmayacağını, oransal zammın vicdani bir noktaya çekilmesi, taban aylık ve refah payı ile ilgili teklifin revize edilerek gelinmesini bekliyoruz. Bizim açımızdan bu teklifin üzerinden konuşulması doğru değil" şeklinde konuştu.

Kamu Görevlileri Sendikaları Heyetine de başkanlık eden Memur-Sen'in Genel Başkanı Ali Yalçın, teklifin revize dilerek masaya gelinmesini isteyerek salondan çıkması üzerine Kamu İşveren Heyeti Başkanı Faruk Çelik toplantının sona erdiğini söyledi. 

Kendilerinin dinlenmemesine tepki gösteren Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk ve KESK Başkanı Lami teklif karşısında Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'ın neden ayağa kalktığını anlamadıklarını belirtti.

KAMU-SEN ve KESK MASAYA ÇAKILI KALMIŞTIR

Teklifin masada oturmayı zorlaştırdığını belirten Yalçın, "Masada oturanların sendikacılık anlayışı herkesin de gördüğü gibi iflas etmiştir. Kamu-Sen ve KESK anlaşmalı gibi masaya çakılı kalmıştır" diye konuştu. Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Kamu İşveren Heyeti'yle danışıklı dövüş suçlaması yapanların masadan kalkmaması, kimin bu fiili yaptığını gözler önüne seriyor. Biz masayı değerli kılmanın, kasadan pay almanın derdindeyiz. Bunun anlamasını istiyoruz. Kamu İşveren Heyeti bu teklifi tekrar tekrar görüşmelidir. Eğer kasa açılırsa bizim de Konfederasyon olarak telefonlarımız açık olacaktır. Hükümetin kasayı açmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
HÜKÜMETİN TEKLİFİ İKİ YIL İÇİN YÜZDE 14

Toplantıda Kamu işveren heyetinin teklifini açıklayan Faruk Çelik'in tekliflerini şöyle sıraladı:

2014 - 1015 toplu sözleşmede elde edilen 17 genel kazanım ve 11 Hizmet kolu ile ilgili 85 kazanımın önümüzdeki iki yıllık dönem içinde de devam etmesi;

2016-2017 yılı için sunulan hizmet kolu teklifleri sonucu oluşacak Kamu İşveren Heyeti'nin komisyonlarda değerlendirdikten sonra masaya getirilmesi;

Kamu görevlilerinin mali hakları ile ilgili olarak da 2016 yılının ocak ve temmuz dönemlerinde 4+4 ve 2017 yılının ocak ve temmuz dönemlerinde 3+3 ve her iki dönem için enflasyon farkı ödenmesi;

15 ocak 2015 yılından sonra başlayan devlet memurlarına 1 derece verilmesi

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum