Memur-Sen'e "Toplu Sözleşme Hezimeti" Üzerinden Tepki

Memur-Sen'e "Toplu Sözleşme Hezimeti" Üzerinden Tepki

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 11-14 Mart 2020 tarihleri arasında Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da ziyaretlerde bulundu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 11-14 Mart 2020 tarihleri arasında Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da ziyaretlerde bulundu. Genel Başkan’a, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun eşlik etti.

Genel Başkan Geylan, 11 Mart tarihinde Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’u ziyaret etti. Geylan daha sonra Adıyaman Valisi Aykut Pekmez’i makamında ziyaret ederek, eğitim çalışanlarının talep ve beklentileri hususunda görüş alışverişinde bulundu. Genel Başkan ve beraberindeki heyet, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’ü de ziyaret etti, ayrıca eğitim çalışan arkadaşları ile bir araya geldi.

Genel Başkan, Adıyaman Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederken, Adıyaman Şubemizin düzenlediği programda işyeri ve ilçe temsilcilerimizle buluştu. Toplantıda, Adıyaman Şube Başkanı Şemsettin Ağar ve şube yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Genel Başkan ve beraberindeki heyet, Adıyaman Gölbaşı İlçe Temsilciliğini ziyaret ederken, daha sonra Kahramanmaraş’a geçti. Kahramanmaraş Pazarcık İlçe Temsilciliğinde yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Genel Başkan Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Dolğun, 12 Mart tarihinde de Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Kahramanmaraş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim çalışanları ile bir araya gelen Geylan, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül’ü de ziyaret ederek, üniversite çalışanlarının durumları ve beklentileri üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdi.
Geylan aynı gün akşam ise Kahramanmaraş 1 No’lu Şube Başkanlığımızın düzenlediği programda ilçe ve işyeri temsilcilerimizle bir araya geldi.

Türkiye Kamu-Sen olarak memurlarımızın kaderini beceriksiz bir sendikanın toplu sözleşme hezimetine mahkûm edecek değiliz.

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Talip Geylan, Türkiye Kamu-Sen olarak ekmek kavgasının önüne Türkiye sevdasını koyduklarını belirterek, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen’in üyesi olsun ya da olmasın tüm kamu çalışanlarının ve hatta rakiplerinin bile takdirini kazanan bir sendika olduğunu söyledi.  Genel Başkan Geylan, “Her türlü iltifatı hak ediyorsunuz. Türkiye sevdasını hayatının merkezine koymuş Türk Eğitim-Sen üyelerinin, fedakâr şube ve ilçe yönetim kurullarımızın kısıtlı imkânlara rağmen, memleket evlatlarının geleceği için nasıl harikalar yarattığına şahit olmak gurur verici” dedi.

Yetkili sendika olmanın önemine değinen Geylan, 14 Mayıs mesai bitimine kadar üye kaydının devam ettiğini, o tarihe kadar bir meslektaşlarını daha bu yolculuğa nasıl dahil edeceklerinin gayretinde olduklarını ifade etti. Geylan, “Türkiye Kamu-Sen olarak memurlarımızın kaderini beceriksiz bir sendikanın toplu sözleşme hezimetine mahkum edecek değiliz” diye konuştu. 

Türkiye Kamu-Sen’in hazırladığı memur paketine değinen Geylan, şunları kaydetti:

“Şu anda kamu çalışanlarının yaşadığı problemleri çözüme kavuşturacak yasal sürecin başlaması için memur paketi önerisi getirdik. Bilindiği gibi Meclis’te torba kanunlar çıkarıyorlar. Bu kez de Meclis’te ellerin kamu çalışanları için kaldırılmasını istiyoruz. Peki hazırladığımız memur paketinde neler var?

Aynı işi yapan kamu çalışanları farklı statülerde istihdam edilmemelidir.

Öncelikle tüm sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesini talep ediyoruz. Aynı işi yapan kamu çalışanları farklı statülerde istihdam ediliyor. Öğretmenler odasında kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmen şeklinde üç farklı statüde öğretmen istihdam ediliyor. Bunu kabul etmiyoruz. Bütün sözleşmeli çalışanların kadroya alınmasını ve başta öğretmenler olmak üzere tam kamu çalışanlarının sadece kadrolu olarak istihdam edilmesini istiyoruz.

Ek gösterge ne zaman hayat geçirilecek?

Ek gösterge konusunun Türkiye Kamu-Sen’in yıllardır gündeminde olduğunu hatırlatan Geylan, şunları kaydetti: “Ek gösterge konusu siyasetin gündemine ise 24 Haziran seçimleri öncesinde Sayın Cumhurbaşkanı’nın dört meslek grubunun ek göstergelerinin 3600’e çıkarılacağı sözüyle girdi. Biz o dönemde Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür ettik ama aynı zamanda bunun eksik bir uygulama olacağını bildirdik. Çünkü sadece dört meslek grubunun ek göstergelerinin 3600’e çıkarır, diğer kamu çalışanlarını kapsam dışı bırakırsanız hem iş barışını hem de kamudaki hiyerarşik sistemi bozarsınız.

Türkiye Kamu-Sen olarak bir yasa tasarısı hazırladık ve tüm çalışanların ek göstergelerinin düzenlenmesini ve ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlanmasını talep ettik. Şunu da belirtmek istiyoruz: Sayın Recep Tayyip Erdoğan sadece Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı değil, aynı zamanda bu ülkenin de Cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı’nın sözü bekletilmez. Bu nedenle ek gösterge talebimizin de memur paketi içinde yer almasını istedik. 3600 ek gösterge çıktığı zaman emekli maaşlarında ortalama 600 TL, emekli ikramiyesinde de 22 bin TL artış olacaktır. 3600 ek gösterge çalışanları emekliliğe teşvik edecek ve bu şekilde emekli olanlardan açılacak kadrolara yeni atamalar yapılacaktır.”

Bayramlarda kamu çalışanlarına ikramiye verilmelidir.

Türkiye’de işçi ve memur emeklilerinin iki yıldır bayram ikramiyesi aldığını söyleyen Geylan, “Ancak kamu çalışanları bu ikramiyeden yararlanamıyor. Oysa 12 milyon emekliye verilen emekli ikramiyesi görevi başındaki 3 milyon 600 bin kamu çalışanına da verilebilir. Bu noktada talebimiz nettir: Kamu çalışanlarına da bayramlarda ikramiye verilmelidir” diye konuştu.

Vergi dilimleri yüzde 15’e sabitlenmelidir.

Geylan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamu çalışanlarının maaşları yılın ikinci ayından itibaren vergi diliminden dolayı kuş olup uçuyor. Biz bütün kamu çalışanlarının vergi dilimlerinin yüzde 15’e sabitlenmesini, matrahın yükselmesini talep ediyoruz ki, gıdım gıdım verilen zamlar vergi dilimleri ile uçmasın.

Ayrıca;

Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan personel bir defaya mahsus olmak üzere sınavsız Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmelidir.

Ehliyet ve liyakate dayalı adil bir yönetici atama sistemi ihdas edilmesi, yıllardır kul hakkı yemenin, ötekileştirmenin bir aracı olarak kullanılan ve kamusal hayatta huzuru da katleden mülakat uygulamasının tamamen kaldırılmalıdır.”

13 Mart Cuma günü ilk olarak Kahramanmaraş Şehit Öğretmenler İlkokulu’nu da ziyaret eden Geylan, ”Şehit Öğretmenler İlkokulu ziyaretimde, bir kez daha öğretmen olmaktan duyduğum hazzı yaşadım. Güzel ülkemizin kutlu geleceğini öğretmenlerimizin milli dokunuşlarıyla inşa edileceğinin somut misali aranıyorsa Şehit Öğretmenler İlkokulu’na bakmaları yeterli olacaktır. İnanıyorum ki; okulumuzdan yolu geçen her bir öğrencimizin yüreğinde ve zihninde silinmemecesine iz bırakıyoruz. Başta Okul İdaremiz olmak üzere bu güzel “Esere” emek veren tüm meslektaşlarımı en samimi ve kalbi hislerimle kutluyorum. Tüm arkadaşlarıma bana bir kez daha “Öğretmen” olmanın gururunu yaşattıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş programının ardından Geylan ve beraberindeki heyet koronavirüs tedbirleri nedeniyle Şanlıurfa başta olmak üzere tüm toplu programlarını iptal etti, sadece kurum ziyaretleri gerçekleştirdi.

Genel Başkan Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Dolğun, 13 Mart tarihinde Şanlıurfa Birecik Temsilciliğini de ziyaret etti.

Genel Başkan, Şanlıurfa programı kapsamında ilk olarak Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’i de ziyaret etti. Üniversite çalışanlarının talep ve beklentilerinin istişare edildiği ziyarette Geylan, üniversitede huzurlu bir çalışma ortamı tesis ettiği için Rektör Çelik’e teşekkürlerini sundu.  

Genel Başkan Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Dolğun, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer’i  makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.112345678910111213141516171819202122232425262728293031323334

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.