Memura 12 taksitle çek bir tatil

Memura 12 taksitle çek bir tatil

Türkiye Otelciler Federasyonu, "Çek ile tatil" projesini Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sundu. Bakanlığın da sıcak baktığı projeyle memurlar tatil yapacak. Tatil parası da memurun maaşından faizsiz olarak eşit taksitlerle kesilecek.

Tatil yörelerindeki durgunluğa son vermeyi amaçlayan Türkiye Otelciler Federasyonu hazırladığı 'Çek ile tatil' projesini Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sundu. Projeye göre memurlar turizm tesislerinde tatil yapmak için bir aylık maaşı kadar tutarı bağlı olduğu kurumdan alacak. Kurum, bu parayı bir yıl boyunca maaştan eşit taksitler halinde kesecek. Tatilini yapan memur, bakanlığın vereceği özel çeki turizm tesisine verecek, otel sahibi de bu çeki bakanlıktan tahsil edecek.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Vekili Mehmet İşler, "Turizm Bakanı'mız projeye olumlu vakıyor. Çalışmalar sürüyor" dedi.

Habertürk'ün haberine göre, memurlara verilecek çeklerin miktarına devletin karar vereceğini vurgulayan İşler, "Memurun maaşı 2 bin liraysa kalkıp 6 bin liralık çek vermeyecek. Departman amirleri, memurlarını yakından tanıdığı için borcu çok olanlar için bu desteğin verilmesini onaylamayabilecek. Zaten sistem de memura 'Maaşın ne kadarsa o kadarlık destek veririm' diyecek" dedi. (Haber Türk)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.