Memura Enflasyon Farkı KPDK Gündeminde - Enflasyon Farkı Hesabı

Memura Enflasyon Farkı KPDK Gündeminde - Enflasyon Farkı Hesabı

Memurlara enflasyon farkı nasıl hesaplanacak? Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Kasım ayı toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Memura enflasyon farkı ne kadar olacak? Memurlara enflasyon farkı nasıl hesaplanacak? Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Kasım ayı toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

KPDK toplantısına Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Necati Alsancak da katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada, memurların enflasyon farkı hesabına değinen Genel Başkan İsmail Koncuk, yetkili konfederasyonun attığı imza neticesinde memur ve emeklileri ayda yüzde 1,8 zarara sokan gelişmeyi de masaya taşıdı.

“Memur ve emekliyi kim tezgâha getirmiştir?” diye soran Genel Başkan İsmail Koncuk, “Bu hata bu masada düzeltilmelidir” dedi. Koncuk, “2015 yılı toplu sözleşmesi 2016 ve 2017 için yapılan sözleşmedir. 2013'de imzalanan toplu sözleşme maddesi 2015 yılında değiştirilemez. Bunu kim yaptı bilmiyorum.

Memura Enflasyon Farkı KPDK Gündeminde - Enflasyon Farkı Hesabı

Memur ve emeklilerin enflasyon alacağını düzenleyen madde değiştiği için şu an enflasyon farkı alamamakla karşı karşıyayız. Madde  ortada kimse evirip çevirmesin. 2013'de düzenlenen bu maddeyi birileri değiştirmiş. 2015 yılının enflasyon farkı bu toplu sözleşmenin kapsamı dışında kalır. 2015 toplu sözleşmesi 2016 ve 2017 yıllarına ilişkin olarak yapılmak zorundadır.

Burada bir kararla toplu sözleşmenin kapsamı dışına çıkılmış ve memurlarla emeklilerimizi yüzde 1,8 zarara uğratan bir karara imza atılmıştır. 2013 yılındaki maddeye göre 31 Aralık'ta enflasyonun yüzde  6,1 i aşması halinde enflasyon farkı alacak durumdayken şimdi bunu kaybetmiş durumdayız. Memurun ve emeklinin yüzde 1,8'lik zammı cebinden alınmış.

Maliye bürokratları bunu açıklasın. Biz bu konuya ilişkin dava açtık ama gelin bu masada bunu çözelim. Kazandığımız hak 2015'de elimizden alınmıştır. Bunu bugün bu masada çözelim. Hata olabilir ama bu düzeltilmezse memur tezgâha getirilmiştir,

Memur-Sen  de tezgaha getirilmiştir diyeceğim. Bu derhal düzeltilmelidir. Şu an zaten yüzde 1,57 enflasyon farkımız doğmuş durumda, bunu yapan kim bilmiyorum ama bilerek kurulduysa bu çok çirkin bir tuzak. Şayet gözden kaçtıysa amenna ona bir sözüm yok, düzeltilirse lafını bile etmeyiz” dedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.