Memura Yeni Zam Müjdesi - Açıklandı

Memura Yeni Zam Müjdesi - Açıklandı

Merkez Bankası yeni Başkanı Çetinkaya, yılın ikinci Enflasyon Raporu'nu açıkladı. Bilindiği üzere açıklanan enflasyon oranları özellikle memur ve memur emklileri açısından farklı bir öneme sahip. Memurlar ve memur emeklileri he altı ayda bir enflasyon ora

Merkez Bankası yeni Başkanı Çetinkaya, yılın ikinci Enflasyon Raporu'nu açıkladı. Bilindiği üzere açıklanan enflasyon oranları özellikle memur ve memur emklileri açısından farklı bir öneme sahip. Memurlar ve memur emeklileri he altı ayda bir enflasyon oranları üzerinden maaşlarına ekstra zam alabilmekteler. 2016 ve 2017 yılları için imzalanan Toplu sözleşme hükümlerine göre ise memurlar ve memur emeklileri ilk olarak Temmuz ayında sonrasında ise 2017 Ocak ayında enflasyon fark zammı alacaklar. Bu zammın oluşması içinde yine toplu sözleşme ile belirklenen kamu görevlilerine yapılacak toplu sözleşme zam oranlarını aşan bir enflasyonun oluşması.

Bu sebeplerle önem arz eden Enflasyon açıklamalrı şöyle;

Ekonomik koşullar, politika duruşu ve varsayımları çerçevesinde gelecek döneme dair enflasyon tahminlerinde bir önceki rapora göre değişiklik yapmadıklarını belirten Çetinkaya, "Enflasyonu düşürmeye odaklı ve kararlı bir politika duruşu altında, enflasyonun yüzde 5'lik hedefe kademeli olarak yakınsayacağını; 2016 yılında yüzde 7,5'e; 2017 yılında ise yüzde 6'ya geriledikten sonra 2018 yılında yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağını öngörüyoruz. Bu çerçevede enflasyonun, yüzde 70 olasılıkla, 2016 yılı sonunda yüzde 6,3 ile yüzde 8,7 aralığında (orta noktası yüzde 7,5), 2017 yılı sonunda ise yüzde 4,2 ile yüzde 7,8 aralığında (orta noktası yüzde 6) gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Merkez Bankası Başkanının yaptığı açıklamalardan da görüleceği üzere 2016 yıl sonu enflasyon oranı yaklaşık yüzde 7,5 olarak tahmin edilmektedir. İmzalanan toplu sözleşme hükmüne göre memurlar ve memur emeklileri yılın ikinci altı ayı için yüzde 5 toplu sözleşme zammı alacaklar. Söz konusu toplu sözleşme hükmü ise şu şekildedir;

b) 2016 yılı Aralık ayı endeksinin 2016 yılı Haziran ayı endeksine göre altı aylık değişim oranının 5 inci maddenin birinci fıkrasında 2016 yılının birinci altı aylık dönemi için öngörülen % 5 oranını, aşması halinde, ....katsayılar, ...söz konusu oniki aylık veya altı aylık dönemlere ilişkin enflasyon rakamının ilan edildiği ayın 1'inden geçerli olmak üzere aşan kısım kadar artırılır."

Önceki yıllarda Merkez Bankası yılsonu enflasyon tahminlerinin tutmadığının ve bu sene de tutmayacağı ve enflasyon oranlarının yüzde 7,5 'inde üzerinde olması görüleceği üzere memurlara ve memur emeklilerine yeni enflayon zammının yapılması gerekecektir.

sgkrehberi.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.