Memurdan Kesilen Vergi Kaldırılsın Taşeronun Tamamına Kadro Verilsin

Memurdan Kesilen Vergi Kaldırılsın Taşeronun Tamamına Kadro Verilsin

Memurdan Kesilen Vergi Kaldırılsın Taşeronun Tamamına Kadro Verilsin

Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer, "Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) özelleştirmesine sonuna kadar direnen bir sendikayız. Özelleştirme konusunda hiçbir zaman tartışmaya girmeyecek kadar çok netiz" dedi.

Özer, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, tüm hizmet kolunda çalışanların mali haklarıyla ilgili Maliye Bakanlığına dosya sunduklarını söyledi.

Memurların maaş ve diğer ücretlerinden önemli ölçüde vergi kesildiğini öne süren Özer, "Biz bu vergi oranlarının düşürülerek memurların maaşlarının reel olarak arttırılmasını talep ettik. Memurların görev yaparken ve emekli olduktan sonra maşları arasında ciddi bir kayıp söz konusu. Bu kaybın telafi edilmesi adına memur arkadaşlarımızın emekli olduktan sonra daha fazla maaş alabilmeleri için düzenleme yapılmasını Maliye Bakanlığından ricada bulunduk. Bakanlık da bu konuda şu andaki mevcut duruma göre bunu arttırma şanslarının olmadığını belirtti" diye konuştu.

Taşeron işçilerin tamamına kadro verilmesi yönünde çok ciddi bir bilgi kirliliği olduğunu iddia eden Özer, "Buna rağmen yüksek bir beklenti var. Bununla ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğunu Maliye Bakanına sorduk. Bize 4 C'lilerle ilgili kesinlikle bir çalışma olmadığı söylendi" ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.