Memurlara Eş Durumuna Bağlı Yolluk Müjdesi!

Memurlara Eş Durumuna Bağlı Yolluk Müjdesi!

Sendikamıza gelen talepler üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yazdığımız yazıda her ikisi de memur olan eşlerin sürekli görevle yer değiştirmeleri durumunda özel durumların dikkate alınarak, her iki eşe de yollukların tam olarak ödenip ödenemeyeceği...

Sendikamıza gelen talepler üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yazdığımız yazıda her ikisi de memur olan eşlerin sürekli görevle yer değiştirmeleri durumunda özel durumların dikkate alınarak, her iki eşe de yollukların tam olarak ödenip ödenemeyeceği konusunda Sendikamıza görüş verilmesini talep etmiştik.

Hazine ve Maliye Bakanlığı talebimizi kabul ederek Sendikamıza gönderdiği cevabi yazıda “Buna göre, her ikisi memur veya hizmetli olan eşlerin aynı yere atanması halinde, başka  bir ifadeyle her iki eşin de eski ve yeni memuriyet mahallerinin aynı olması halinde (atamalarının farklı zamanlarda olup olmadığına bakılmaksızın) bunlardan birisine yer değiştirme masrafının değişken unsurunun tamamının, diğer eşe ise yarısının ödenmesi gerekmektedir.

Diğer taraftan,

a) Eşlerden sadece birisinin memuriyet mahallinin değişmesi,

b) Eşlerin, farklı memuriyet mahallerinden aynı memuriyet mahalline atanmaları,

c) Eşlerin aynı memuriyet mahallinden farklı memuriyet mahallerine atanmaları,

ç) Eşlerin, farklı memuriyet mahallinden farklı farklı memuriyet mahallerine atanmaları,

durumunda ise harcıraha müstehak eşlerin her biri için yer değiştirme masrafının değişken unsurunun tam olarak ödenmesi gerektiği mütalaa edilmektedir.” denilerek eş durumuna bağlı yolluk ödemelerinde özel durumların dikkate alınması ve özel durumlarda yolluğun her iki eşe de tam olarak ödenmesi gerektiği yönünde görüş verilmiştir.

Hali hazırda mevcut uygulamada ikinci sırada yer değiştiren eşe sürekli görev yolluğunun yarısı ödenmekteydi. Artık, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu görüşüne göre, eş durumu bağlı sürekli görev yolluğu ödemelerinde özel durumlar dikkate alınacak ve özel durumlara göre sürekli görev yolluğunun ikinci sırada giden eşe yarısı veya tamamı ödenecek.

İlgili yazımız için tıklayınız.

Bakanlığın cevabi yazısı için tıklayınız.

EŞ DURUMU ATAMALARINA BAĞLI SÜREKLİ GÖREV YOLLUĞU ÖDEMELERİNDE, ÖZEL DURUMLAR DİKKATE ALINMALIDIR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.