Memurlara yüzde 5 ek zam talebi

Memurlara yüzde 5 ek zam talebi

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş yaptığı açıklama ile memurlara yüzde 5 ek zam yapılmasını talep etti.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş yaptığı açıklama ile memurlara yüzde 5 ek zam yapılmasını talep etti.

İŞTE TÜRK BÜRO-SEN'İN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Bilindiği gibi 2014 yılında memurlara seyyanen 123 TL artış yapılmış, bu artışın ortalama memur maaşlarına yansıtılması % 5.2 olmuştur.

Hükümetin 2014 yılı enflasyon hedefi %5.3 olarak öngörülmüş olup bu enflasyon hedefi yılın ilk altı ayında aşılmıştır. Haziran ayı enflasyonu %5.7 olarak gerçekleşmiştir. Yılın ilk dokuz ayında gerçekleşen enflasyon ise %6.43’tür.

Kamu görevlileri temmuz ayından itibaren enflasyonun altında ücret almaya başlamış, tabiri caizse enflasyon altında ezilmişlerdir.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan dün yaptığı basın toplantısında: Türkiye’nin enflasyon tahmini ve büyüme hedefleri ile ilgili öngörüleri revize ederek yeni rakamlar açıklamıştır. Buna göre 2014 yılı enflasyon tahmini önemli ölçüde revize edilerek % 9.4 oranında gerçekleşeceği ifade edilmiştir. Bilindiği gibi 2014 yılı enflasyon hedefi % 5.3 olarak öngörülmüştü. Enflasyondaki %4.1 oranındaki bu sapma memurların her geçen ay daha da mağdur olacaklarını işaret etmektedir.

EK ZAM ŞART OLMUŞTUR

Hükümet yetkilileri her yıl bütçe görüşmelerinde “Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz.” sözü vermesine rağmen, temmuz ayından bu yana enflasyon altında kalan memur ücretleri ile ilgili bir çalışma yapmamaktadır.

Biz Türk Büro-Sen olarak toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili konfederasyon ile yapılan müzakerelerde memurlara öngörülen artışın yetersizliğini bugüne kadar her platformda ifade ettik.

Enflasyon farkı bile düşünülmeden varılan mutabakat neticesinde her geçen ay memurların ekonomik kayıpları artarak devam etmektedir.

Memurlarımızın temmuz ayından bu yana kayıplarını da göz önünde bulundurarak, temmuz ayından geçerli olmak üzere Kamu çalışanlarına en az %5 oranında zam yapılması gerekmektedir. Ancak böyle bir artışla memurlarımızın enflasyona ezdirilmesinin önüne geçilebilir. Revize edilen enflasyon rakamları gerçekleşirse, memurların yıl sonu itibariyle kayıpları % 4.1’e yükselecektir.

Türk Büro-Sen olarak ek zam taleplerimizle ilgili hükümet nezdinde girişimlerimizi sürdüreceğiz. Hükümeti “Memuru enflasyona ezdirmeyeceğiz!” sözünün arkasında durmaya davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.