Memurun 5. dereceden yukarıya çıkmasına imkan tanınsın

Memurun 5. dereceden yukarıya çıkmasına imkan tanınsın

Memurun 5. dereceden yukarıya çıkmasına imkan tanınsın

2000 yılından önce yapılan düzenlemede, memurların kazanılmış hak aylığının kadro derecesinin üzerine çıkmasına imkan tanındı, bu önemli bir düzenleme idi. Bu sayede, bir çok maaş kalemi, kazanılmış aylığına bağlı olduğu için arttı. Bunun için yasal düzenleme yapılmıştı.

Ancak memurların 5. dereceden daha yukarı(1, 2, 3 ve 4) bir kadroya atanabilmesi için, idari karar yeterli olmasına rağmen, Maliye Bakanlığının karşı çıkmasından dolayı bu mümkün olamamıştır.

Maliye'nin bu karşı çıkışı 3 sorun yaratmaktadır.

1- Kurumların kadro yapısı bozulmaktadır. Personelinin durumunu iyileştirmek isteyen kurumlar, memurlarına VHKİ kadrosu dağıtmaktadır. Aslında yapılan iş değişmemesine rağmen, unvan değiştirilmektedir.

2- Kişiler yeşil pasaport alamamaktadır. Yeşil pasaport kadro derecesi şartına bağlanmıştır. 1, 2, 3 ve 4. dereceli kadrolara gelemeyenlere yeşil pasaport verilememektedir.

3- En önemli sorun ise maaş kaydıdır. Zam ve tazminat kararnamesinde; A- Grup 17'de Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil 1, 2, 3 ve 4 üncü dereceli kadrolarında bulunanlara yüzde 55 özel hizmet tazminatı öngörülmüşken, 4. dereceli memur kadrosu olmadığı için, memurların özel hizmet tazminatı G-2'den yüzde 49 üzerinden ödenmektedir. Arada 6 puanlık bir fark bulunmaktadır. 6 puanlık fark ise 9500 x 0,061954 x % 6 = 35,31 lira anlamına gelmektedir.

Devletin kurumları bu ay içinde dolu ve boş kadro değişikliklerini yapmak için toplantı yapacaktır. Bürokratların bu konuda insiyatif kullanmaları mümkün görünmemektedir. Bu nedenle, hem Sayın Hayati Yazıcı'nın hem de Sayın Mehmet Şimşek'in ilgi göstermesi durumunda bu sorun çözülebilir.

http://www.memurlar.net/haber/195927/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.