Merkez Bankası Açıkladı: Yıl Sonu Enflasyon ve Dolar Tahmini

Merkez Bankası Açıkladı: Yıl Sonu Enflasyon ve Dolar Tahmini

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekonomik beklentilere ışık tutacak önemli veriler içeren Şubat ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Ankette dikkat çeken noktalar arasında dolar kurundaki ve enflasyon beklentilerindeki değişiklikler öne

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekonomik beklentilere ışık tutacak önemli veriler içeren Şubat ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı. Ankette dikkat çeken noktalar arasında dolar kurundaki ve enflasyon beklentilerindeki değişiklikler öne çıkıyor.

Ankete katılan piyasa katılımcılarının, cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi, bir önceki döneme göre hafif bir artış göstererek 40,00 TL'den 40,02 TL'ye yükseldi. Öte yandan, 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi 41,15 TL seviyesine çıktı; bir önceki anket döneminde ise bu rakam 40,64 TL olarak öngörülmüştü.

Ayrıca, katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi de artış gösterdi. Bir önceki ankette yüzde 42,04 olarak öngörülen TÜFE beklentisi, bu ankette yüzde 42,96 olarak açıklandı. Ancak, 12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki ankete göre düşüş göstererek yüzde 39,09'dan yüzde 37,78'e geriledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.