Mersin il milli eğitimle ilgili skandal iddialar

Mersin il milli eğitimle ilgili skandal iddialar

Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Şube Başkanı Abdulla Çelik, Mersin'de, özel öğretim kurumlarından bazı şeyler alındığını, yurtdışına gidecek öğretmenlerin bazı firmalara yönlendirildiğini ve öğretmenevindeki tadilatın şaibeli olduğunu iddia etti.

Eğitim Bir Sen ve memur Sen Şube Başkanı Abdulla Çelik, Mersin'de yaşanan olaylarla ilgili olarak sosyal medya hesabından 11 maddelik bir açıklama yaptı.

Çelik'in yazısında özellikle normu olmayan müdürlüklere yapılan atamalara dikkat çekilerek, bu atamaların öğretmenevinde yapılan büyük tamiratı gizleme amacı taşıdığını iddia etti.

Çelik ayrıca, Avrupa Birliği projesi çerçevesinde yurtdışına gidecek okulların, bazı firmalar üzerinden yurtdışına çıkmamaları halinde, çıkışlarının onaylanmayacağı yönünde uyarılar yapıldığını belirtti

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un göreve geldiği ilk günden beri bazı şeylerin iyiye doğru değişeceğine dair umudunu koruduğunu belirten Abdulla Çelik, Mersin'de herşeyin kötüye gittiğine ilişkin olarak ise "Özel Öğretim Kurumlarından istenenler/alınanlar konusunu açmıyorum bile..." dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.