Metin Memiş: İnsan Merkezli, Medeniyet Köklerimizi Yansıtan Yeni Anayasa İstiyoruz

Metin Memiş: İnsan Merkezli, Medeniyet Köklerimizi Yansıtan Yeni Anayasa İstiyoruz

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, insan merkezli, medeniyet köklerimizi yansıtan yeni Anayasa istediklerini, Türkiye’yi kuşatan 80 yıllık sömürü düzenini, böl parçala yönet politikalarını tarihe gömmeye kararlı oldukla

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, insan merkezli, medeniyet köklerimizi yansıtan yeni Anayasa istediklerini, Türkiye’yi kuşatan 80 yıllık sömürü düzenini, böl parçala yönet politikalarını tarihe gömmeye kararlı olduklarını söyledi. Metin Memiş, dik durduğumuz ve değerlerimize bağlı kaldığımız sürece ülkemizde iyinin kötüye muhtaç olmayacağını, şer odaklarının da asla hedeflerine ulaşamayacağını söyledi. 

Metin Memiş, Sağlık-Sen Teşkilat Eğitim Toplantıları’nın birincisinin açılışında yaptığı konuşmada, yeni anayasa taleplerini, terörle mücadeleyi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve memurların iş güvencesine yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

Yeni anayasanın insan merkezli ve medeniyet köklerimizi yansıtması gerektiğini belirten Memiş, 2023, 2071 vizyonu derken sadece güçlü bir ekonomiden, müreffeh bir gelecekten bahsetmediklerini dile getirerek, “200 yıldır, insanı, doğayı ve her türlü değeri yok eden sömürü düzenine karşı, merhamet ve bereket ikiminin, temeli adalet olan medeniyetimizin, yeniden doğuşunu müjdeliyoruz. Bu hedefler tarihin kırılma noktasıdır” şeklinde konuştu. 

Ülkemizdeki köklü sorunların çözümünde öz kaynaklara yönelindiği zaman

küresel aktörlerin, her zaman içerde besledikleri maşalarını kullanarak ülkemizi karıştırmaya başladıklarına dikkat çeken Memiş, “Devleti ve milletiyle birlik içinde hareket eden ve islam coğrafyasına kardeşlik şuuruyla elini uzatan ülkemiz, içten ve dıştan kirli operasyonlara muhatap oldu. Dünya mazlumlarının sesi olduğu için Türkiye’ye bedel ödetmeye kalktılar. 

Ve bizler, Cumhuriyetimizi darbeler tarihi haline getiren ihanet şebekelerinin durmayacağını, 27 Nisan’la birkez daha gördük. Küresel ortakları ile millete kumpas kuran ihanet odaklarını,  

17- 25 Aralık küresel darbe girişimiyle tanıdık. Devletimizi ve milletimizi kuşatan vesayetçilerin, darbecilerin en ahlaksız yöntemlerle değişime direndiğine, Türkiye’nin milli hedeflerini sabote ettiğine şahit olduk. Şimdi küresel şer odakları, 35 yıl ülkemizin başına bela ettikleri terörü,  kabuk değiştirerek birkez daha karşımıza çıkarıyorlar. Canlı bombalarla istikrarımızı tehdit etmeye, milletimize korku vermeye çalışıyorlar.” şeklinde konuştu. 

MİLLETİMİZ FERASETİYLE OYUNLARI BOZUYOR

Milletimizin son 13 yıldır ferasetiyle tuzaklara düşmediğini belirten Memiş, Memur Sen ve Sağlık Sen’in öncülüğünde milletimizin Yeni Türkiye idealine sahip çıktığını, Türkiye’nin bir daha asla kendisine elbise biçilen bir ülke olmayacağını söyledi. Memur-Sen’in terör bölgesinden göç etmek zorunda kalan millet evlatlarına el uzatarak milletimizin birliğine sahip çıktığını da dile getiren Memiş, yakın zaman önce Cizre, Nusaybin ve Mardin’e giderek, sağlık çalışanlarına destek ziyaretlerinde bulunduğunu da ifade etti. 

MEMURUN İŞ GÜVENCİSİNE ALMAK İSTEYEN KARŞISINDA MEMUR-SEN’İ BULUR

657’yi sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu daha hakkaniyetli ve özgürlükçü bir yapıya kavuşturma, devlete yakışan, çalışanlarına, daha adil ve insani koşullar sağlanmasını istediklerini de hatırlatan Memiş, bugüne kadar buna yanaşılmadığını, birileri ‘memurun elinden iş güvencesini alacağız’ dediğinde de bunların karşısına ilk önce Memur-Sen’in çıkacağını ifade etti. 

Memurlar çalışmıyor iddiasının koca bir yalan olduğunu da belirten Memiş, “Memurunu çalıştıracak yönetim, vizyon ortaya koyamayan bürokratik oligarşinin attığı bir yalana kamu çalışanlarını kurban etmeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Memiş, önümüzdeki dönemde daha adil bir döner sermaye sistemi, ek ödemelerin emekliliğe yansıması, vekil ebe hemşirelerle, kamu dışı aile sağlığı çalışanlarının kadroya alınması ve sosyal hizmet çalışanları ile üniversite hastaneleri çalışanlarının taleplerinin de takipçisi olacaklarını ifade etti. 

Sağlık-Sen’in Teşkilat Eğitim Toplantısı, Genel Başkan Memiş’in konuşmasının ardından Eğitim Uzmanı Rahim Aladağ’ın yaptığı sunumla devam etti. Program, toplantıya katılan teşkilat mensupları ve temsilcilere yönelik; M. Merve Özaydın’ın Değerler Sendikacılığı, Mustafa Bostancı’nın Sosyal Medya konulu sunumlarının yanı sıra Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek ile Hukuk Müşaviri Av. Özlem Titrek’in toplu sözleşme ve mevzuat alanındaki sunumları ve soruları cevaplandırması ile devam edecek.

Ayrıca programın ilk akşamı Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik’in Yeni Türkiye ve Ortadoğu’nun geleceği konulu konferansı gerçekleştirildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.