MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını koyan Ümit Özdağ kimdir?

MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını koyan Ümit Özdağ kimdir?

MHP'de Bahçeli'ye bir rakip daha çıktı.. Bir süre önce Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, adaylığını açıklamaya hazırlanıyor.. Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında MHP Genel Başkanlığına adaylığ

MHP'de Bahçeli'ye bir rakip daha çıktı.. Bir süre önce Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, adaylığını açıklamaya hazırlanıyor.. Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayacağını söyledi.

Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, adaylığını açıklamaya hazırlanıyor. Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayacağını söyledi. Peki, MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını koyan Ümit Özdağ kimdir?

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

3 Mart 1961 yılında Japonya’nın Tokyo şehrinde doğan Özdağ, ilk, orta ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Yüksek öğrenimini Münih kentinde Ludwig Maximilians Üniversitesi siyasal bilgiler, felsefe, iktisat fakültelerinde tamamlamış ve yüksek lisans çalışmasını Türkiye’de planlı kalkınma ve Devlet Planlama Teşkilatı üzerine hazırlandı.

ORDU-SİYASET İLİŞKİLERİ ÜZERİNDE UZMANLAŞTI

Ümit Özdağ, 1986 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1990 senesinde “Atatürk ve İnönü döneminde Ordu-Siyaset ilişkileri” konulu tezi ile siyaset bilimi doktoru olmuştur. Dr. Özdağ, 1993 yılıda “Menderes Döneminde Ordu-Siyaset ilişkileri ve 27 Mayıs İhtilali” konulu tezi ile siyasal teori doçenti ünvanını aldı. Doç. Dr. Ümit Özdağ, 1994 yılında “Avrasya Dosyası” adlı üç aylık uluslararası ilişkiler ve stratejik araştırmalar dergisini çıkarmaya başladı. 1980’lerin sonundan itibaren terörizm ve etnik sorunlar konularında araştırmalar yapmaya başlayan Özdağ, 1990’lı yıllar boyunca Doğu, Güneydoğu Anadolu illerimizden göç alan illerde sosyopolitik içerikli saha araştırmaları yaptı.

ASAM'DA GÖREV ALDI

Ümit Özdağ, 1997 – 1998 yıllarında ABD’de Baltimore/Townson Üniversitesi’nde küreselleşme, Avrasya’da etnik sorunlar konularında araştırmalar yaptı. Ümit Özdağ, 1999 yılında Avrasya Bir Vakfı’nın desteğiyle dünyanın en büyük stratejik araştırma merkezlerinden birisi olan Avrasya Stratejik Araştırma Merkezi’ni (ASAM) kurmuş ve başkanlığını üstlendi 2000 yılında ASAM’a bağlı olarak çalışan Ermeni Araştırmaları Enstitüsü’nü kurdu.

2001 yılında profesör olan Ümit Özdağ ASAM Başkanlığı görevinin yanında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyeliği görevini 2004 Temmuzuna kadar sürdürdü, Cumhurbaşkanının Gazi Üniveristesi'nde yaptığı rektörlük atamasını protesto etmek için görevinden ayrıldı. Prof Dr. Ümit Özdağ, 1 Nisan 2004 tarihinde ASAM başkanlığı görevinden de ayrıldı.

KURULTAY ÇAĞRISI YAPARAK İSTİFA ETTİ

Son olarak Özdağ, olağanüstü kurultay çağrısı yaparak görevinden istifa etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Parti içi istikrarsızlığa son verilmesi için olağanüstü kurultaya gidilmeli" dedi.

İstifa mektubunu Bahçeli'ye gönderdiğini açıklayan Özdağ, MHP'nin olağanüstü kongreye genel başkan tarafından götürülmesini istediklerini ifade ederek, bunun herhangi bir kişi ya da grubu desteklemek için yapılmış bir talep olmadığını, bir demokrasi talebi olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.