MHP Lideri Bahçeli: Cumhur İttifakı, Büyükşehirlerde Ortak Adaylarla Seçimlere Girecek

MHP Lideri Bahçeli: Cumhur İttifakı, Büyükşehirlerde Ortak Adaylarla Seçimlere Girecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti'nin CHP ile yerel seçim işbirliği teklifini reddetmesine yönelik açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti'nin CHP ile yerel seçim işbirliği teklifini reddetmesine yönelik açıklamalarda bulundu. Bahçeli, bu reddin ardında simbiyotik bir ilişki olduğunu öne sürdü, "İYİ Parti ile CHP arasında simbiyotik bir ilişki var. İYİ Parti'nin kumanda odası CHP'dedir. CHP'ninki de HEDEP'tedir." ifadelerini kullandı.

Ankara ve İstanbul özelinde CHP ile İYİ Parti'nin işbirliği yapabileceğini savunan Bahçeli, bazı İYİ Parti yöneticilerinin kurumsal işbirliğini doğru bulmadıklarını, ancak Ankara'da Mansur Yavaş ile İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun ayrılacağını ifade ettiklerini belirtti. Bahçeli'ye göre, bu durum itiraf edilmemiş bir işbirliğini arka kapıda sürdürmeyi gösteriyor.

MHP lideri, İYİ Parti'nin Hür ve müstakil olarak seçimlere girme kararının siyasetin ve hayatın gerçekleriyle ters düştüğünü savundu. Bahçeli, "Çünkü İYİ Parti'nin mecali ve takati kalmadı. Günbegün eriyor, sona geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Son olarak, AK Parti ile MHP'nin yerel seçim çalışmalarının devam ettiğini belirten Bahçeli, büyükşehirlerde Cumhur İttifakı olarak ortak adayların olacağını, ancak hangi illerde seçime gireceklerini zamanla öğrenebileceğimizi söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.