MHP'de 3 Aday: Oğan, Akşener ve Aydın adaylıklarını açıklıyor

MHP'de 3 Aday: Oğan, Akşener ve Aydın adaylıklarını açıklıyor

MHP'de adaylar netleşti, sıra bu isimlerin resmen kamuoyu önüne çıkmasına geldi. İlk açıklamayı Cumartesi günü Sinan Oğan yapacak. Oğan, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısıyla Genel Merkez'e "tüzük kongresini toplayın, tüzüğü değiştirelim" çağrısı ya

MHP'de genel kurul için düğmeye basılıyor.

1 Kasım seçimleri sonrasında parti içi muhalefetin kıpırdanmalarıyla hareketlenen Milliyetçi Hareket Partisi kulislerinde tansiyon bu hafta yükselecek. Bugüne kadar çok konuşulan adaylar bu hafta sonundan itibaren adayların açıklamalarıyla netleşecek. İlk açıklamayı Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan yapacak.

Cumartesi günü Ankara'da bir basın toplantısı düzenlemeye hazırlanan Oğan, Genel Merkez'e "seçimli olağanüstü kongre yapılmasını engelleyen tüzüğü değiştirmek için kongre toplayın" çağrısı yapacak.

Aday olarak öne çıkacak ikinci isim ise Meral Akşener olacak. Akşener'in de bu hafta içinde İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyerek yapacak. Oğan ve Akşener'den sonra MHP Trabzon eski milletvekili Koray Aydın da Ankara'da düzenleyeceği bir basın toplantısıyla kongre toplanması için çağrı yapacak.

Hem tüzük için hem genel başkanlık için işbirliği

Üç isim daha önce planlandığı gibi ortak bir açıklama yapmayacak, ortak bir fotoğraf vermeyecek. Ancak tüzük kongresi toplanması için delege imzalarının toplanması konusunda ortak hareket edecekler.

Al Jazeera'ye bilgi veren kaynaklar tüzük kongresinde değişikliğin yapılıp sıranın Genel Başkanlık yarışına gelmesi durumunda Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener arasında varılan anlaşma gereği ikinci turda en çok oyu alan aday lehine yarıştan çekilme konusunda da görüş birliği olduğunu belirtti.

MHP tüzüğünün 63'üncü maddesi olağanüstü kongrede genel başkanlık seçimi yapılmasına izin vermiyor. Adaylar bu yüzden öncelikle tüzük değişikliği için çalışacak. Tüzük kongresi toplanabilmesi için 1241 delegenin beşte birinin imza vermesi gerekiyor. Ancak kongre toplanması için bu da yeterli değil. Yine tüzük bu konuda son kararı partinin karar organı MYK'ya bırakıyor. Hafta sonunda yapılan toplantıda MHP yönetimi kongre için gerekli imzalar toplansa bile MYK'nın buna izin vermemesi yönünde karar almıştı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da 19 Kasım günü Al Jazeera'de yayınlanan röportajında, olağanüstü kongrelerin partiye zarar verdiğini belirtmiş yarışmak isteyen adaylara 2018 yılında yapılacak Olağan Kongre'yi işaret etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.