Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Cevap Bekleyen 10 Zor(?) Soru!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Cevap Bekleyen 10 Zor(?) Soru!

Yıllardır Milli Eğitimdeki hataları aksaklıkları yazıyoruz. Çareleri ve yapılması gerekenleri de belirtiyoruz. Ancak ne yazık ki hala benzer hatalar tekrarlanıp duruyor. Bu yazımızda da son birkaç ay içerisinde bize aktarılan yanlışları gündeme taşımak...

Yıllardır Milli Eğitimdeki hataları aksaklıkları yazıyoruz. Çareleri ve yapılması gerekenleri de belirtiyoruz. Ancak ne yazık ki hala benzer hatalar tekrarlanıp duruyor. Bu yazımızda da son birkaç ay içerisinde bize aktarılan yanlışları gündeme taşımak istedik.

Soru-1- Sayın Milli Eğitim yetkilileri siz geçen yıl proje okulu ve diğer okullara idarecilerin aynı anda tercih etmelerine müsaade etmediniz. Bu yıl neden aynı anda iki farklı atama şekliyle müdür görevlendirdiğiniz kişilerin müracaatlarını kabul ettiniz? Bu durum geçen yıl atanamayan proje okulu müdürleri için bir mağduriyet doğurmadı mı? Doğurduysa nasıl bir çözüm üretmeyi düşünüyorsunuz?

Soru-2-Nisan ayı ortalarında başlattığınız 4-8 yılını dolduran idareci atama takvimine göre boş olan okulları henüz açık ilan etmediniz. Neden tercih tarihine kadar boşalan tüm okulları ilan etmiyorsunuz da takvimin başlangıcını esas alıyorsunuz? Kaldı ki aldığımız duyumlara göre daha önce boşaldığı halde ilan etmediğiniz okullar da vardır.

Soru-3- Soruşturma sonucunda üzerinde idareciliği alınan okul müdürlerini neden ayırmıyorsunuz? Kimi neden kolluyorsunuz, bu konuda her hangi bir baskı mı görüyorsunuz?

Soru-4- Herkesin liyakat ve ehliyet naraları attığı bugünlerde İstanbul’un 12 İlçesine son yapılan İlçe Müdürlerinin geçmişte aynı sendika üyesi olmaları ve bu ilimizde 39 ilçe müdürünün tamamının yine aynı sendika üyesi olmaları tesadüfi midir?

Soru-5- Yine İstanbul’da görevlendirme çalışan şube müdürü sayısı 53, bunlardan 4 tanesi Türk Eğitim Sen üyesi 46 tanesi Eğitim Bir sen üyesi 3 tanesinin sendikası yoktur. Ayrıca boş okullara görevlendirilen neredeyse bütün müdürlerin aynı sendika üyesi olması hangi liyakat ve ehliyetle izah edilebilir? Bu tablo liyakat ve ehliyet nutuklarınıza ne kadar uygundur?

Soru-6-Yeniden ya da sınava dayalı müdür atama takviminize göre bu arkadaşlar Eylül de görevlerine başlayacak. Oysa siz okulları 31 Ağustosta açmayı düşünüyorsunuz bu bir çelişki değil midir?

Soru-7- Lise diplomaların şekillerini hangi gerekçeyle değiştirdiniz? Türkiye Cumhuriyeti Lise Diploması ibaresi çok uzun yıllardır vardı. Bu ibareyi ve diploma üzerindeki ay yıldızı kaldırıp yerine yalnızca kısaltılmış T.C koymanızın mantığı nedir? Kaldı ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti yerine TC diyen mihrakları hiç aklınıza getirmedi mi?

Soru-8-Milli Eğitim de istikrar ne zaman sağlanacak?

Soru-9- Milli Eğitimde liyakat ve ehliyete dayalı yönetici atama yönetmeliği ne zaman yayınlanacak?

Soru-10-Son olarak sözleşmeli öğretmenlerin çoğunun atama ve göreve başlama tarihleri arasında oldukça uzun bir zaman geçiyor. Bu öğretmenlerden kaynaklı bir durum değildir. Eş durumu atamalarında bunu dikkate alacak mısınız? 

Sonuç olarak elbette listeyi oldukça uzatabiliriz. Sayın Bakanım ve yönetimi bu soruları cevaplamanız dileğiyle!..

Remzi ÖZMEN

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum