Mısır'a teslim skandalında, fotoğrafı çeken temizlik işçisi tutuklandı

Mısır'a teslim skandalında, fotoğrafı çeken temizlik işçisi tutuklandı

Mısır darbecilere teslim edilen gencin fotoğrafını çektiği gerekçesiyle Muhammed Emin Çelik tutuklandı. Temizlik işçisi Muhammed Emin Çelik "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan dolayı tutuklandı

Darbecilere idamlık genci teslim etmek serbest ; Bir mazlumun zalime teslim edilişini ifşa ettiği iddia edilen Muhammed Emin Çelik isimli vatandaş Fotoğrafı Çektiği iddiası ile, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçundan gözaltına alınıp tutuklandı!

Türkiye'nin, Mısır'a iade ettiği İhvan mensubu Mısırlı genç Muhammed Abdulhafiz Hüseyin'in, uçakta ters kelepçe takılıp koltuğa bağlanmış haldeki görüntüsü ortaya çıkmıştı.

Olayın ortaya çıkmasından sonra kamuoyu tarafından büyük bir tepki oluşmuş , İnsan Hakları Dernekleri ve Sivil Toplum Kuruluşları, İhvan Mensubu Muhammed Abdulhafiz Hüseyin'in Darbeci Sisi Yönetimine idam edilmesi için teslim edilmesine büyük tepki göstermişti

Olayın ardından, İstanbul valiliği önce olayın asparagas bir haberden ibaret olduğunu savunmuş, Mazlumder'in olayı kamuoyuna duyurmasının ardından olaya müdahil olan 8 güvenlik görevlisi açığa alınmıştı.

Güvenlik görevlilerinin açığa alınmasından sonra ise, suçun faillerini gözardı edip O Fotoğrafı çektiği iddia edilen Muhammed Emin Çelik isimli vatandaş gözaltına alındı. Bu kişi Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanarak tutuklandı.

Mazlumder: Muhammed Emin Çelik'in tutuklanması acziyettir, skandaldır

Konu ile ilgili Mazlumder Genel Sekreteri Av. Kaya Kartal ile Ankara Şubeden Av. Osman Yurt Hertaraf Haber'e şu açıklamalarda bulundular:

"Sulh Cezanın tutuklama kararı fotoyu çeken kişinin Muhammed Emin Çelik olmasına dayandırılmıştır. Esasen bu husus ispat bile edilmeden sadece basit bir akıl yürütme ile bu kanaate varılmış, hukuk ters yüz edilerek kişinin kendisinin fotoyu çekmediğini ispat etmesi istenilmiştir.

Diğer yandan fotoyu bu kişi bile çekmiş olsa ortada Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik bulunmamaktadır. Bir zulmün teşhiri ancak takdir edilebilir.

Yargının bir zulmü ortaya çıkaranlara değil zulme sebep olanlara yoğunlaşması gerekir. Valilik bile çelişkili açıklamalar sonrasında 8 polis memurunu açığa alıp soruşturma başlatmışken Muhammed Emin Çelik'in tutuklanması acziyettir, skandaldır"

Sosyal meddyada #BenÇektim hastagıyla kampanya başlatıldı

Diğer taraftan, temizlik işçisinin halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan tutuklanmasına yönelik olarak sosyal medyada #BenÇektim hastagıyla kampanya başlatıldı. Kampanyaya AGD Başkanı Salih Turhan, gazeteci Adem Özköse, avukat Gülden Sönmez, ÖzgürDer, Bahadır Kurbanoğlu, avukat Ali Aktaş destek verdi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.