Valilik Mısır'lı Hüseyin'i 'sehven' iade etmiş

Valilik Mısır'lı Hüseyin'i 'sehven' iade etmiş

İstanbul Valiliği, Hüseyin'nin iadesinin 'sehven' gerçekleştiğini savundu

İstanbul valiliği, idamla yargılanmasına rağmen darbeci Sisi hükümetine teslim edilen İhvan üyesi Hüseyin'nin iadesinin 'sehven' gerçekleştiğini savundu. Valilik açıklamasına göre Hüseyin koruma talebinde de bulunmamış. Açıklamaya göre 'Mogadişu'dan İstanbul aktarmalı Kahire'ye' giden Hüseyin, Türkiye'ye giriş vizesi olmadığı için Mısır'a 'zorla' gönderildi.

Mısır'da idamla yargılandığı için Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitmek isterken Atatürk Havaalanı'dan yakalanan ve derdest edilerek Kahire'ye teslim edilen İhvan üyesi Mohamed Abdelhafız Ahmed Hüseyin skandalında ayrıntılar netleştikçe soru işaretleri artıyor. İstanbul Valiliği skandalın patlamasının ardından bir açıklama yaparak Hüseyin'i iadesinde rol oynayan havaalanında görevli 8 polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını, olayı soruşturmak için de bir komisyon kurulduğunu açıkladı. Açıklamada şu bilgiler yer aldı: "Mısır uyruklu Mohamed Abdelhafız Ahmed HUSSEIN hakkında Atatürk Havalimanında yapılan işlemler aşağıya çıkarılmıştır. 14.02.1991 doğumlu ve Mısır uyruklu Mohamed Abdelhafız Ahmed HUSSEIN adlı yabancı uyruklu şahıs, Somali'den aldığı Mogadişu-İstanbul-Kahire biletiyle transit geçiş yapmak üzere 16.01.2019 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelmiştir. Adı geçenin geçerli Türkiye vizesi bulunmadığı tespit edilmiştir. Yabancı uyruklu şahıs, 6458 Sayılı Yasanın 7. Maddesi çerçevesinde "Kabul Edilemez Yolcu" (INAD) statüsüyle seyahat bileti ile ülkesine gönderilmiştir. Adı geçen şahsın havalimanı görevlileri veya polis memurlarına bildirilmiş "Uluslararası Koruma" talebi bulunmadığı gibi, Mısır veya başka ülke tarafından yargılandığı bilgisi de bulunmamaktadır."

Valilik açıklaması skandal ile igili soru işaretlerini de artırdı. Açıklamada Hüseyin'in biletinin 'Mogadişu, İstanbul Kahire' olduğu belirtildi ancak Türkiye giriş vizesi olmadığı için Mısır'a iade edildiği belirtildi. Bir diğer maddede de ise Hüseyin'in Mısır'da yargılandığına dair bilgi olmadığı kaydedildi. Ancak İstanbul'daki arkadaşları ve STK'lar Hüseyin'in Mısır'da yargılanmamak için kaçtığını ve Türkiye'ye korunma talebinde bulunduğunu açıklamıştı. Açıklamalarda Hüseyin, bu talebini de yine internet üzerinden yapmıştı.

Öte yandan Kahire'ye ters kelepçeyle gönderilen genç aktiistin akıbeti de bilinmiyor. Mısır'daki kaynaklar

Hüseyin'in havaalanına iner inmez Mısırlı güvenlik güçlerince bilinmeyen bir yere götürüldüğünü belirtiyor. KARAR

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.