Müjdeli Pakete Hükümetten Onay

Müjdeli Pakete Hükümetten Onay

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, gençlere verilecek 50 bin liralık hibe desteğine ilişkin kararın imzalandığını ayrıca lisans öğrencilerinin burs miktarı 330 liradan 400 liraya çıkarıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, çeyiz destek hesabını uygulamaya koyduklarını söyledi. Öğretim üyelerinin 72 yaşına kadar çalışabileceği müjdesini veren Kurtulmuş, Bakanlar Kurulunda kararlaştırılan, imzası atılan bir başka önemli kararın da 60 güne kadar prim borcu olanlarla ilgili olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Reform Eylem Planı kapsamındaki atılacak adımlar ve yapılan işler olduğunu dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bakanlar Kuruluna kadar kısa süre içerisinde gençlere 50 bin liralık hibe desteğinin verilmesi kararlaştırılmış, ayrıca lisans öğrencilerinin burs miktarı 330 liradan 400 liraya çıkarılmıştır.

ÇEYİZ HESABI BAŞLADI

Bunların başında evliliğin teşvik edilmesiyle ilgili Reform Eylem Planında ifade ettiğimiz 'çeyiz destek hesabı' kararlaştırılmış, uygulamaya konulmuştur. Gençlerimize istemeleri halinde faizsiz bir kredi verilmesi kararlaştırılmıştır, bunun imzaları atılmıştır.

5 DEKARIN ALTINA DESTEK

5 dekarın altındakiler destekleme kapsamında değildi, onların
desteklenmesiyle ilgili imza atılmış, süreç başlatılmıştır. Yine seraların modernizasyonuyla ilgili olarak da faizsiz kredi desteği imzalanmış, yürürlüğe konulmuştur.

2016 HAZİRAN'A UZATILDI

Genel Sağlık Sigortası kapsamında olsalar bile sağlık hizmetlerinden yararlandırılmıyorlardı. Bunların yararlandırılması için 31/12/2015 tarihine kadar süre verilmişti, bu sürenin 30/06/2016 tarihine kadar, yani önümüzdeki Haziran sonuna kadar uzatılması kararlaştırılmıştır.

ÖĞRETİM ÜYELERİ YAŞI 72 OLDU

Yüksek öğretim kurumlarında ve özellikle taşra üniversitelerinde görev yapan öğretim üyelerinin 72 yaşına kadar öğretim üyesi olmaları istisnai bir şart olarak devam ediyordu. Yıl sonu itibarıyla o da bitiyordu. Bundan sonra süresiz olarak 72 yaşına kadar üniversitelerde öğretim üyesi olarak devam edilmesi kararı alınmıştır. Öğretim üyeleri 65 yaşından sonra verimli bir sürece giriyorlar. 72 yaşına kadar üniversitelerde vazifelerine devam etmeleri sağlanacaktır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum