Musa Akkaş ve Fuat Yiğit; TES Amasya, Tokat, Kastamonu, Bartın, Karabük Şubeleri İle Buluştu

Musa Akkaş ve Fuat Yiğit; TES Amasya, Tokat, Kastamonu, Bartın, Karabük Şubeleri İle Buluştu

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları, il istişare toplantılarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit; 16-19 Mart tarihleri arasında Amasya, Tokat, Kastamonu, Bartın, Karabük Şubeleri

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları, il istişare toplantılarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit; 16-19 Mart tarihleri arasında Amasya, Tokat, Kastamonu, Bartın, Karabük Şubelerimizin düzenlediği il istişare toplantılarına katıldı. Toplantıda Amasya Şube Başkanı Kamil Terzi, Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya, Kastamonu Şube Başkanı Nedim Afacan, Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu, şubelerin yönetim kurulu üyeleri, iş yeri temsilcileri, İLKSAN ilçe adayları ve üyelerimiz de hazır bulundu.

Ziyaretler kapsamında Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit; Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ı makamında ziyaret ederek, çeşitli konular hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Ayrıca Akkaş ve Yiğit okulları da ziyaret ederek, eğitim çalışanlarının sorun ve beklentilerini dinledi. Toplantılarda; Toplu Sözleşme öncesi yetki süreci, sendikal çalışmalar, uzaktan eğitim ve yaşanan sorunlar, sözleşmeli öğretmenlerin sorunları gibi konular ele alınarak çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantılarda Akkaş ve Yiğit,  3 Nisan’da yapılacak İLKSAN İlçe Temsilcisi seçimlerine  değindi. Türkiye’de ve dünyadaki muadili olan yardım sandıkları içinde en fazla karşılıksız sosyal yardım yapan sandık olduğu dolayısıyla Türk Eğitim-Sen için İLKSAN'ın  gurur kaynağı olduğu kaydedildi. İLKSAN’ı soymak isteyenlere geçit verilmediği vurgusu da yapılarak,  İLKSAN'ın emin ellerde olduğu söylendi.

Öğretmen atamaları hakkında açıklamalarda bulunan Akkaş ve Yiğit, Türk Eğitim-Sen olarak atama sayısının artırılması ve genç meslektaşlarımızın göreve başlatılması için yoğun bir mücadelenin sürdürüldüğü vurgusu yapıldı. Atama sayılarının yıllardan beri ihtiyacı ve beklentileri karşılamadığı, 20 bin, 30 bin atama ile bir arpa boyu yol gidilmediği, norm kadro açığının ücretli öğretmenler eliyle kapatılmaya çalışıldığı ülkemizde; şu anki talebimizin, 20 bin atamaya ek olarak 60 bin atama daha yapılması olduğu ifade edildi.

Öğretmenlerin aşılanmasıyla ilgili de önemli açıklamalar yapan  Akkaş ve Yiğit, yüz yüze eğitime devam edilirken, Sağlık Bakanlığı’nın eğitim çalışanlarının aşılanması konusunda ivedilikle tedbir geliştirmesi gerektiği kaydedildi.

Yetki dönemi ve toplu sözleşme dönemine girildiğini söyleyen Akkaş ve Yiğit, kamu görevlilerinin yaşamış olduğu sorunlara çözüm üretme noktasında gayret ve çaba göstereceklerini belirtiler.

0123456789

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.