Mustafa Koç'a veda günü

Mustafa Koç'a veda günü

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Mustafa Koç'un cenaze töreni Tatbikat Camii'nde düzenlendi.

İş, sanat spor dünyasının büyük katılım gösterdiği Koç'un cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu da cenazeye katıldı. Türkiye'yi yasa boğan cenaze nedeniyle bugün İstanbul'da bazı yollar kapalı. Cenaze töreni için özel güvenlik önlemleri alınırken, Mustafa Koç Zincirlikuyu Mezarlığı'nda aile kabristanında dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedilecek.

ÖNCEDEN HAZIRLIK YAPILDI

İşadamı Mustafa Koç’un cenaze namazının kılınacağı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’nde tüm hazırlıklar tamamlandı. Caminin avlusuna paspaslar serildi. Cemaatin yoğun kar yağışından etkilenmemesi için avlunun üzeri kapatıldı, çadırlar kuruldu.

İLK TÖREN KOÇ HOLDİNG'DE YAPILDI

Koç için ilk tören Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlendi. Mustafa Koç'un naaşı törene beyaz bir cenaze arabasıyla getirildi.

Yaklaşık yarım saat süren tören sonrasında Koç'un cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'ne doğru yola çıktı. Burada devlet erkanı ve birçok seveniyle birlikte cenaze namazı kılındı.

Mustafa Koç'a veda günüCenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı.

Koç'un cenazesi, geçen yıl ekim ayında yıkılarak yeniden yapılan Tatbikat Camisi'nden kaldırılacak ilk cenaze olacağı için dün cami avlusuna musalla taşı yapıldı.

CUMHURBAŞKANI KATILDI

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

VEHBİ KOÇ'UN YANINA DEFNEDİLDi

Mustafa Koç'un Zincirlikuyu'daki aile mezarlığında dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedildi.

DEDESİNİN YANINA GÖMÜLDÜ

Koç'un naaşı, dedesi merhum Vehbi Koç'un mezarının yanına defnedildi

Cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığına hareket edildi.

Koç ailesi ve sevenlerinin eşlik ettiği konvoyla kabristana getirilen Mustafa Koç'un naaşı, dedesi merhum Vehbi Koç'un mezarının yanına defnedildi. 

Koç, dualarla toprağa verilirken aile üyeleri ve ailenin yakınları kabristanın içerisindeki boşluklarda Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi.

Kur'an-ı Kerim okuyarak Arapça ve Türkçe dualar eden görevli imam Fatih Savaş, dua sonunda merhum Necip Fazıl Kısakürek'in "Ölüm Güzel şey" isimli şiirinden alıntı yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.