Nabi Avcı'dan ODTÜ'lülere Karl Marx önerisi

Nabi Avcı'dan ODTÜ'lülere Karl Marx önerisi

Nabi Avcı, ODTÜ'lülere "Karl Marx'ın 'Louis Bonaparte'in 18 Brumaire'ini okusunlar" diye seslendi.

Nabi Avcı ODTÜ ile tartışmalara değinerek ODTÜ'lü öğrencilere Karl Marx'ın kitabını okuma önerisinde bulundu. Avcı şu şekilde konuştu;

KARL MARX OKUSUNLAR
"ODTÜ bir markadır. Ancak şiddet markası değildir. Akademik hüviyetiyle bir markadır. Sadece ODTÜ değil Hacettepe ve Ankara Üniversitesi'nde olay çıkarmaya çalışan öğrenciler biraz okusunlar. Karl Marx'ın "Louis Bonaparte'in 18 Brumaire'i"ni okusunlar.

TARİHTE BAZI ŞEYLER İKİ KERE OLUR
Özellikle o kitabın girişinde Marx, Hegel’i tamamlamak üzere bir cümle söyler. Der ki; 'Tarihte evet bazı şeyler iki kere olur. Birincisinde trajedi, ikincisinde komedi.'

Şimdi Türkiye bu trajedileri geçmişte yaşadı. Onun için ben üniversitelerimizde şiddet estirmeye kalkışan, başka öğrencilerin öğrenim özgürlüğünü engellemeye yeltenen, kendi dar ideolojik kalıplarını tüm üniversiteye, fakülteye, koridorlara yaymak isteyen bu öğrencilere, o okuldan olsun dışarıdan gelmiş olsun hepsine bu cümleyi bir kere daha düşünmelerini tavsiye ediyorum."

 

BONAPARTE'IN DARBE YAPTIĞI DÖNEM
Karl Marx'ın 1852 yılında kaleme aldığı "Louis Bonaparte'in 18 Brumaire'i" isimli kitap, dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Louis Bonaparte'ın darbe yaparak cumhuriyeti yıktığı ve imparatorluğunu ilan ettiği tarihsel süreci anlatıyor.

Ensonhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.