Nöbetçi Öğretmen Boş Geçen Derse Girmemeli

Nöbetçi Öğretmen Boş Geçen Derse Girmemeli

Sendikamıza gelen bilgilere göre; bazı okullarda öğretmenler kurulu tarafından karar alınarak, nöbetçi öğretmenlere boş dersleri doldurma görevi verilmektedir.

Sendikamıza gelen bilgilere göre; bazı okullarda öğretmenler kurulu tarafından karar alınarak, nöbetçi öğretmenlere boş dersleri doldurma görevi verilmektedir. Nöbetçi öğretmenlerin boş geçen dersleri doldurması nöbet görevinin esasları içinde yer almamasına rağmen, nöbetçi öğretmenlere kendi derslerinin dışında boş olan dersleri doldurma görevi verilmekte ve bu görev karşılığı bazı illerde ücret ödenirken, bazı illerde ise ücret ödenmemektedir. Bu durum Anayasa’da yer alan eşitlik ilkesine ve Angarya yasağına aykırıdır.    

Türk Eğitim-Sen olarak, nöbetçi öğretmenlere boş geçen dersleri doldurma görevinin verilmemesi; nöbetçi öğretmenin herhangi bir nedenle boş geçen derse girmesi durumunda bu görevi karşılığı ücret alabilmesi için mevzuatta düzenleme yapılması, ücret ödenme hususunda farklı uygulamalar yapıldığından, birbirinden farklı uygulamalara sebebiyet verilmemesi ve uygulamada birliğin sağlanması açısından Valiliklere talimat gönderilmesi için, Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunduk.

İlgili yazımız için tıklayınız

 

NÖBETÇİ ÖĞRETMEN, ÜCRETİNİ ALAMADIĞI BOŞ DERSE GİRMEYE ZORLANAMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum