Norm Fazlası Öğretmenler MEB'den Kalıcı Çözüm İstiyor

Norm Fazlası Öğretmenler MEB'den Kalıcı Çözüm İstiyor

Milli Eğitim Bakanlığı son 3 yıldır norm fazlası öğretmen sorununu günü kurtarma adına bulduğu çözümlerle halletmeye çalıştı. Öğretmenlerin bir kısmı görevlendirildi , büyük çoğunluğu da hiçbir şey yapmadan ayın 15 inde maaşını aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı son 3 yıldır norm fazlası öğretmen sorununu günü kurtarma adına bulduğu çözümlerle halletmeye çalıştı. Öğretmenlerin bir kısmı görevlendirildi , büyük çoğunluğu da hiçbir şey yapmadan ayın 15 inde maaşını aldı. Norm fazlası olmak ne şekilde olursa olsun bizler için hiç iyi bir durum olmadı çünkü norm fazlası öğretmenlerin hepside ne olacağım belirsizliğinin tedirginliğini yaşadılar ve yaşıyorlar.

Norm fazlası öğretmenler olarak bakanlığa çağrımızdır : Yeter artık Kalıcı çözüm istiyoruz. Peki Norm fazlası öğretmen sorununun kalıcı çözümü nedir ? 

Norm fazlası öğretmen sorununun kalıcı tek çözümü alan değişikliği başka çözüm yok. Bakanlık yakın zamanda alan değişikliği yapacak bizler için önemli olan alan değişikliğinin yapılacağından çok nasıl yapılacağı. Eğer bakanlık alan değişikliğinin kapsamını dar tutarsa ne kadar norm açarsa açsın norm fazlası öğretmen sorununa hiçbir şekilde faydası olmayacaktır. Bu nedenle Bakanlık kapsamı geniş tutmalıdır ve mümkün olduğunca normları açmalıdır. Eğer kapsam geniş tutulursa ve bütün normlar açılarak alan değişikliği yapılıp , ardından norm fazlası öğretmen atamaları yapılırsa norm fazlası öğretmen sorunu kalıcı bir şekilde çözülmüş olacaktır.

Yapılacak alan değişikliği bakanlık için fırsata çevrilmelidir. Son bir defada olsa bakanlık alan değişikliği konusunda olabildiğince esnek davranmalıdır. Son bir defa da olsa kapsamı geniş tutmalıdır. Son bir defa da olsa bütün normları açmalıdır.

Diğer türlü yapılacak alan değişikliği ile norm fazlası öğretmen sorunu halledilemeyecektir ve bizim mağduriyetimiz uzun yıllar devam edecektir. Norm fazlası sorunun sadece öğretmene manevi zararlarından öte devlete maddi külfeti çok fazladır. 

50 bin öğretmen norm fazlası , 1 tane öğretmenin devlete aylık maliyeti 4 bin TL. 50 Bin norm fazlası öğretmenin devlete aylık maliyeti 200 milyon TL. Ekonomi alan değişikliğinin yapılmadığı her ay 200 milyon TL zarara uğramaktadır.  Ve düşünün alan değişikliği yapılmadığı için 3 yıldır her ay ülke ekonomimiz zarara uğramaktadır. Bu durum bakanlığa defalarca iletilmesine rağmen bakanlık hiçbir şekilde sorunu çözmemiştir. En başta söylediğimiz gibi günü kurtarma adına çözümler üretmeye çalışmıştır bu çözümler de hiçbir işe yaramamıştır.

Yaklaşık 30-35 ilde normlar içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Bu 30-35 ilde norm fazlalarını eritmek için  bakanlık normların hepsini açmalıdır. Diğer illerde normların bir kısmını açabilir ama 30-35 ilin normlarının rahatlaması için alan değişikliği tek umuttur. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum