O Öğretmenlere Nöbet Ücretleri %25 Fazla Ödenecek

O Öğretmenlere Nöbet Ücretleri %25 Fazla Ödenecek

Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiğimiz yazıda, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “Ders ve konferans ücretleri” başlıklı 176. maddesini gerekçe göstererek, özel eğitim sınıfı/branşı öğretmenlerine tutacakları nöbet görevine kar

Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiğimiz yazıda, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun “Ders ve konferans ücretleri” başlıklı 176. maddesini gerekçe göstererek, özel eğitim sınıfı/branşı öğretmenlerine tutacakları nöbet görevine karşılık ödenecek ek ders ücretinin de %25 fazlasıyla ödenmesini talep etmiştik.

Talebimize binaen Milli Eğitim Bakanlığı’nca gönderilen cevabi yazıda özetle “Özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmenler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıflarda görevli öğretmenlere; ilgili mevzuatına göre kendilerine verilmiş nöbet görevi bulunması ve bu görevi eksiksiz olarak fiilen yerine getirmeleri durumunda haftada 3 saati geçmeyecek şekilde ek ders ücretlerinin %25 fazlasıyla ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir.” denilerek özel eğitim branşı/sınıfı öğretmenlerine, nöbet ücretlerine karşılık ödenen 3 saat ek ders ücretinin %25 fazlasıyla ödenmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Bakanlık yazısına binaen özel eğitim branşı/sınıfı öğretmenlerine, nöbet  görevi ek ders ücretleri %25 artırımlı ödenecektir.

 

İlgili yazımız için tıklayınız.

Bakanlığın cevabi yazısı için tıklayınız.

ÖZEL EĞİTİM SINIFI ÖĞRETMENLERİNİN, NÖBET ÜCRETLERİ DE ARTIRIMLI ÖDENMELİDİR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.