Ocak ayında en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu

Ocak ayında en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak 2024 dönemine ait finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak 2024 dönemine ait finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı. İstatistiklere göre, ocak ayında en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti.

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde külçe altın yüzde 0,35 oranında kazanç sağlarken, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 2,06 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Üç aylık değerlendirmede külçe altın, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,23, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 2,37 oranlarında en yüksek reel getiriyi sağladı. Yıllık değerlendirmede ise külçe altın yüzde 22,25 reel getiri elde etti.

YILLIK EN YÜKSEK GETİRİ ALTINDA
Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti.

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 22,25, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 6,93 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından, Euro yüzde 12,40, Amerikan Doları yüzde 11,03 ve BIST 100 endeksi yüzde 5,46 oranlarında yatırımcısına reel getiri sağlarken; mevduat faizi (brüt) yüzde 20,98 ve DİBS yüzde 48,25 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde Euro yüzde 1,69, Amerikan Doları yüzde 2,88, BIST 100 endeksi yüzde 7,75, mevduat faizi (brüt) yüzde 30,88 ve DİBS yüzde 54,73 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.