Öğrencilerden güvenlik güçlerine mektup

Öğrencilerden güvenlik güçlerine mektup

Kahramanmaraş'ta öğrenciler, Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele eden asker ve polislere şiir ve mektuplarla destek verdiler.

Kahramanmaraş'ta öğrenciler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terörle mücadele eden asker ve polislere, kaleme aldıkları mektup ve şiirlerle destek verdi. Bayrakla süsledikleri kağıtları, duygu dolu satırlarla dolduran minik öğrenciler, mektupları törenle güvenlik güçlerine gönderdi.

 

YANINIZDAYIZ MESAJI VERDİLER

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi'nde eğitim gören 4 okulun öğrencileri, Güneydoğu'da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine mektup yazarak moral verdi. Ilıca'da eğitim gören öğrenciler, 'Kahraman Şehir’den Kahramanlara Mektup Var' adını verdikleri mektup etkinliği başlattı. Öğrenciler, ülkenin birlik ve bütünlüğü için terörle mücadele eden asker ve polislere 'yanınızdayız' mesajı verdi.

 

 

Kahramanmaraş'ta öğrencilerden güvenlik güçlerine mektup

 

Kahramanmaraş'ta öğrencilerden güvenlik güçlerine mektup

VATAN VE BAYRAK SEVGİSİ İLE GÜVENLİK GÜÇLERİNİ ÖVDÜLER

Etkinliğe, Ilıca Yeniyapan Ortaokulu, Ilıca Yeniyapan İlkokulu, Ilıca Ortaokulu ve Ilıca İlkokulu öğrencileri katıldı. Minik öğrenciler, kaleme aldıkları mektuplarda güvenlik güçlerine duygu ve düşüncelerini yazarak dualar etti. Birbirinden anlamlı ve bayraklarla süslü mektuplarda, vatan ve bayrak sevgisi ve güvenlik güçlerimize övgüler yer aldı. Öğrenciler tarafından yazılan mektuplar, okullarda yapılan kısa törenlerin ardından, öğretmen ve öğrencilerle birlikte postaneye gidilerek, çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Diyarbakır’ın Sur, Hakkari’nin Yüksekova ve Şırnak’ın Cizre ve İdil ilçelerine gönderilmek üzere postaya verildi.

Kahramanmaraş'ta öğrencilerden güvenlik güçlerine mektup

Etkinlikle ilgili bilgi veren Ilıca Yeniyapan Ortaokulu Müdürü İbrahim Karalar, amaçlarının, Türkiye’nin güneydoğusunda yaşananların gelecek nesillere aktarılması, öğrencilerin vatan sevgisinin artırılması ve güvenlik güçlerine 'yanınızdayız' mesajı vermek istediklerini belirtti.

Kahramanmaraş'ta öğrencilerden güvenlik güçlerine mektup

MEHMETÇİĞE MEKTUP

Güvenlik güçlerine mektup yazan öğrencilerden Büşra Gündeş, mektubunda şu düşüncelere yer verdi: "Kıymetli vatan evlatları; her birinizin adını teker teker bilmiyoruz. Ama siz 'Mehmet'siniz, 'Ali'siniz, 'Ahmet'siniz… Çünkü hepiniz bu vatanın evlatlarısınız. Ülkemizi bölmeyi, parçalamayı, kardeşi kardeşe kırdırmayı amaç edinmiş terör örgütüne karşı mücadele veriyorsunuz.

Biliyoruz ki göreviniz çok zor! Çünkü ailenizden, ana-baba, kardeş ve eşlerinizden ayrısınız. Onların özlemi burnunuzda tütüyor. Ama bu güç duruma yine de dayanıyorsunuz. Biz sıcacık yatağımızda yatarken siz dağlarda, tepelerde operasyon yapıyorsunuz. Çünkü hepsi bizim mutluluğumuz ve refahımız için.

Ülkemizi bölmeye çalışanlar, aramıza nifak tohumları ekemeyecek. Biz, bu oyunlara gelmeyeceğiz. Vatanımız için tıpkı sizin yaptığınız gibi savaşacağız. Biliyoruz ki vatanın her karışı şanlı Türk kanıyla sulanmadıkça terk olunmaz. Ne güzel söylüyor Mehmet Akif’im; 'Korkmuyorum, sönmez bu şafak…"

Kahramanmaraş'ta öğrencilerden güvenlik güçlerine mektup

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.